kapat
22.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Yanlış hormon tedavisi kansere yol açabilir

Demirel'in doktoru ve yaşlanmayı geciktirici tedavi yöntemleri uzmanı Prof. Osman Müftüoğlu: "Ecevit'e androjen hormonu verilmemiştir. Çünkü yanlış olur"
Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de doktoru olan, yaşlılığı önleyici tedavi yöntemleri uzmanı Prof. Osman Müftüoğlu, tedavi eden kişi olmamasına rağmen Başbakan Ecevit'e androjen hormonu verilmiş olmasının mümkün olmayacağını kaydetti.

Prof. Müftüoğlu yakında Türkiye'nin ilk 'Anti-Aging', yani yaşlılığa karşı tedavi yöntemlerinin uygulanacağı kliniği açıyor.

İstanbul ve Ankara'da açılacak olan, 'Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde, benzerleri Batı'daki kliniklerde uygulanan tedavi yöntemleri ile fitness, beslenme ve psikolojik danışmanlık ile SPA denilen kozmotik dermatoloji yöntemlerinin ameliyatsız türleri uygulanacak.

Prof. Müftüoğlu, Anti-aging'i (ya da Longevity) yöntemlerini SABAH'a anlattı:

"Bu tedaviyi uzman doktorlar uygulumalı. Aksi halde, örneğin kadınlarda östrojen hormonu uygulanması rahim ve meme kanserine, erkeklerde androjen hormonu uygulanması prostat kanserine yol açabilir."

ABD'deki Pritikin Clinic, Canyon Runch ve Hilton Head'e, Türkiye'den çok sayıda kişinin gittiğini belirten Prof. Müftüoğlu, "Benzeri klinikler İngiltere, İsviçre ve Almanya'da da var" diyor.

Prof. Müftüoğlu, kadın ve erkeklerde bu tedavilerin 45 yaşından sonra başlanması gerektiğini belirterek, "Ne kadar erken başlanırsa ileri yaşlardaki sonuçları o kadar başarılı olur" diye konuştu.

Yaşlılığın önemli nedenlerinden birisinin hormon dengesindeki bozukluk olduğunu belirten Prof. Müftüoğlu, hormon tedavilerirne ilişkin en çok kullanılan yöntemleri şöyle özetledi:

ANDROJEN-ÖSTROJEN
Belirli yaşa gelmiş erkeklerde androjen hormonları yani esas olarak testesteron, kadınlarda da östrojen hormonları azalmaya başlıyor. Bunun sonucu olarak da erkeklerde andropoz, kadınlarda da menapoz meydana geliyor. Bu hormonlar takviye edilerek yaşlanma geciktiriliyor.

BÜYÜME HORMONU
Büyüme hormonu tedavileri özellikle son zamanlarda revaçta. Bir insanın normalde gelişmesinde lazım olan ve sonra doku sağlamlığını sağlayan büyüme hormonlarının yaşlılıkta normalin çok altına düşüyor.

Son zamanlarda doğrudan büyüme hormonu vererek ya da büyüme hormonu salgılatıcıları vererek, hormon tedavisi yapıldığında, saçları gürleştirici, kırışıklıkların giderici, kas oluşumunu artırıcı, cinsel gücün aktif hale gelmesi sağlanıyor.

MELATONİN
Melatonin tedavisi yaşlılığı önlemeye yönelik olarak hekimler tarafından çok yaygın olarak kullanılıyor. Melatonin hormonu tedavisi sonucunda, daha rahat uyku, ruhsal denge ve daha mutlu olmak sağlanıyor. Özellikle ABD'de yaygın olarak kullanılıyor.

DHEA
DHEA tedavisi, hem kadında hem erkekte yaşlılık belirtilerini geciktiriyor. Mucize hormon olarak kabul ediliyor. Aynı zamanda yaşlılıkla ortaya çıkan tansiyon, şeker hastalığının tedavisinde çok iyi sonuçlar alınıyor.

HORMON DIŞI YÖNTEMLER
Prof. Müftüoğlu, hormon tedavileri dışında yaşlılığı geciktirici, sağlıklı yaşlılık sağlayıcı diğer ana tedavi yöntemlerini de şöyle sıraladı:

ANTİOKSİDAN TEDAVİLER
Antioksidan etkisi olan vitaminlerinle olağanüstü sonuçlar alınabiliyor. Örneğin; A vitamini, beta carotene, E vitamini, selenium, çinko, C vitamini. Ayrıca antioksidan olduğu bilinen bazı maddeler var; Coenzyme Q-10, Alfalipoik Acid, Gingko Biloba gibi. Bunlar antioksidan etkili bitkisel vitaminler.

OKSİJEN TEDAVİSİ
Yüksek dozda oksijen veya oksijen oluşturan ozon iğneleri.

CHELATION TEDAVİSİ
Vücutta birikmiş olan, yaşlanmaya yol açıcı, damar sertliği yapıcı maddeler atılıyor.

ANTİOKSİDAN GIDALAR
Yaşlılığı geciktirici gıdaların alımı önemli. Örneğin, brokoli, lahana, havuç, Brüksel lahanası, karnabahar, ceviz, kereviz.

SİGARA YOK
Sigara içmeyecek, alkol az almak, alınacaksa kırmızı şarap içmek önemli. Uykuya dikkat etmek, düzenli ve ılımlı egzersiz, stres azaltıcı yöntemler uygulamak önemli faktörler. Tabii bir de aşk.

Şule TÜRKER



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır