kapat
22.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Batının unutulan vahşeti

HASAN DELEN

Bugun 19 mart 2002. Tam 40 yil önce kahraman Cezayir halki fransizlarin zulmune dur dedikleri gun yani. Kalin atip yufkada tutturamayan sözde insanhaklari savunuculari idi o unutulmayan vahset ve siddeti devam ettiren ve hemde elinde silahla bizat katliamlara katilan. Francios Mitterand dönemin adelet bakani, Jean Mari LePen sucsuz ve gunahsiz bedevi halkini kiyimdan geciren cellat subay, bugunun farnsiz cumhurbaskani Chriac halkla iliskilerden sorumlu subay(yani ne olup bittiginin tam tersini yalan ve duzenle dunyaya duyurmak.). Uyanin artik bunlar hicbir zaman insan olmamaislardir ve olmayacaklardir. O ortak degerler dedikleri sadece kendilerini ilgilendiren degerlerdir. Baskalari icin hicmi hic gecerli degildir.

Herkesce malum, bu zatlar daha sonra havariliklere soyundular. Irklari ve cinsleri hele hele bazi kendilerince zulum gören halklari savunmaya kalktilar. Ermeni meselesini kendilerine yapilmiscasina kabul ettiler.Parlementolarinda soykirim kanunlarini kabul ettiler. Zavalli afrikali zencileri yuzyillarca köle olarak kullandilar ve kullanmaktalar, kaynaklari tukenen fakir ulkeleri ya soykirimdan gecirdiler, yada baska bahanelerle biribirine dusurduler. Cat;da, Sudan da hala Cezayir de, Libya da Misir da Tunus ta , Fas ta v.s v.s örneklerle daha da cogaltilabilinir, hala onlar veya onlarin maryonetleri ayni zulumleri devam ettirmektedirler.

Animsatayim diye belki unutulmustur, tam 2000000 (ikimilyon) cezayirli,kadin erkek, cocuk, yasli, genc hunharca fransizlar tarafindan katledildiler. Ama bu zulumleri ve vahsetleri yapanlar bugun saygin ve özgun insanlar olarak dunyada rabet görmektedirler.

Dikkat ediniz ki ayni oyun ve vahset senaryolari ortaya konulmaktadir. Amerikanin birden bire filistin ve jahudiler arasinda arabuluculuga soyunmasinin altinda ne yatmakta? Amerikali general Antoni Zinni nin arabuluculugun daki amac ne ? Acaba irak halkina katliam da bulunmanin ön ayaklarimi?

Umarim kirk yil sonra kimileri ayni seyleri irak halki icin yazmaz. Saygilarimla.

Not: Amerikadan yazan sevgili kardesim, hic kimse kimsenin milliyetciligini yapmiyor ve yapamazda ama bazi gercekleri söylemek insan olmanin en buyuk erdemi olmasi lazim, varsa bazilarinin milliyetciligini yapanlar belkide enyakininda kendisine sormali acaba senmi yahudilerin ve amerikalilarin milliyetciligini ve irkciligini yapiyorsun. Ayrica kimse kimsenin dostu bedavadan olmaz. Menfaatler ve cikarlar devletleri ya dost yada dusman yapar unutma.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır