kapat
22.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Gelin Şahin'i alın

Doktorlar, 3 ay önce tedavi için getirildiği hastanede terk edilen Şahin bebeğin ailesine seslendi: Para istemiyoruz, çocuğu alın, ailesiz büyümesin

Bundan tam 3 ay önce Sultançiftliği'ndeki hastaneye kalp yetmezliği ve akciğer iltihabı problemi ile ailesi tarafından yatırılan Şahin bebek iyileşti. Ancak bu sefer ailesi onu hastaneden almıyor, çünkü ortalıktan kayboldular. 3 ay önce yaşama imkanı çok az olan 15 günlük Şahin bebeği hayata döndüren "Bahat Hospital" doktorları ailesine sesleniyor: "Sizden para istemiyoruz, çocuğunuz iyileşti. Artık gelin ve çocuğunuzu alın."

İlk bir hafta bebekle ilgilendikten sonra ortadan kaybolan Salih-Kezban Şahin çiftinin bıraktığı telefon ve adreslerde bulunamaması üzerine hastane yönetimi durumu savcılığa bildirdi. Ama ölümden döndürdükleri Şahin bebeği sokakta bırakamadılar. 3 aydır "Bahat Hospital"ın Bebek Yoğun Bakım ünitesinin en sevimli misafiri olan Şahin bebek şimdi tam 4.5 kilo. Yani geldiğinin üç katı ağırlığında. İsmi ise Özlem, annesi onu özlüyordur diye... Bahat Hospital Başhekimi Aybars Alemdaroğlu Şahin bebeği ailesine teslim edebilmek için ellerinden geleni yaptıklarını ama ulaşamadıklarını söylüyor:

PARA İSTEMİYORUZ
"Her yolu denedik ama ailesine ulaşamıyoruz. Ölmek üzere olan bir hastayı sağlığına kavuşturduktan sonra da evine dönmesini arzuluyoruz. Ancak ailesi hiç ilgilenmedi. İlk bir hafta kaldılar, sonra ortadan kayboldular. Bu süre içinde telefon dahi etmediler. Buradan onlara seslenmek istiyorum. Çocukları için 2 milyar 300 milyon liralık harcama yaptık. Ama bunların hiç birini istemiyoruz. Yeter ki çocuklarını alsınlar. Çünkü Şahin bebeğin ailesinin yanında, anne-baba şefkati ile yetişmesini istiyoruz."

Şahin Bebek hastaneye getirildiğinde daha adı konmamıştı. Bu yüzden hasta kimlik kartına adı, ailesinin soyadı kullanılarak "Şahin bebek" olarak yazıldı. Ancak tedavi uzun sürünce yoğun bakım ünitesindeki hemşireler minik hastalarına hemen bir isim koydular: "Özlem".

Bebek Yoğun bakım Ünitesi Sorumlusu Gülseren Babaç ise neden Özlem ismini seçtiklerini şöyle açıklıyor: "Annesi ve babası buraya bıraktılar ama kesinlikle çocuklarını özlüyorlardır. Annesi Şahin bebeği özlüyordur diye ona Özlem ismini taktık."

Özlem şu anda hastanenin maskotu olmuş durumda. Hemşireler ise Özlem'i çok seviyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır