kapat
22.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Göstericiler gözyaşartıcı bomba ile dağıtıldı

İzinsiz gösteri yapmak isteyen göstericilere polis su püskürtüp gözyaşartıcı bomba kullanarak müdahale etti. Göstericiler ise polise taşla karşılık verdi

Nevruz nedeniyle İstanbul'da da olaylı bir gün yaşandı. Yasadışı grupların eylem yapacağı ihbarını alan ve Şişli Abide-i Hürriyet Caddesi'ndeki gösteriye izin vermeyen polis, birçok noktada önlem aldı.

İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir'in bizzat kontrol ettiği ekipler, Topkapı surlarına ulaşan bütün yolları kapadı. Sabahın erken saatlerinde bir grup gösterici Gazi Osman Paşa istikametinden Topkapı surlara girmeye çalışırken; bir grup da Edirnekapı Mezarlığı çevresinde ateş yaktı. Ancak polis göstericilerin üstüne tazyikli su ve gözyaşartıcı bomba atarak dağıttı.

POLİS HELİKOPTERİ İZLEDİ
Maltepe Matbaacılar Sitesi yakınlarında toplanan yaklaşık 60 kişilik grubu önce dağılmaları yolunda uyaran polis, bu uyarının dikkate alınmaması üzerine gözyaşartıcı gaz bombası da kullanarak müdahalede bulundu.

Cevizlibağ'da toplanan ve PKK terör örgütünü simgeleyen sözde bayraklar bulunan 300 kişilik başka bir grup da, E-5 Karayolu'nu araç trafiğine kapattı. Uçuş yapan bir polis helikopteri, toplanan gruplar hakkında yerdeki ekipleri yönlendirirken, Topkapı ve çevresinden de grupların hareketleri konusunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne canlı yayın yapıldı.

BATMAN:
Sabahın erken saatlerinden itibaren kutlama alanına gelen binlerce kişi, zılgıtlar eşliğinde halay çekti. Kutlamalara katılan bazı gruplar Abdullah Öcalan'ın posterini açarak PKK'yı temsil eden bez afişler salladı. 25 bin kişinin katıldığı kutlamalarda çeşitli müzik grupları konser verdi.

ANKARA:
Abdi İpekçi Parkı'nda düzenlenen kutlamalarda polis ile vatandaş arasında arbede yaşandı. Polisin 'Newroz' yazılı pankartı almak istemesi üzerine göstericilerle polis tartıştı. Tartışma büyüyünce polis cop kullandı. Bir kişi gözaltına alınırken, bazı göstericiler de yaralandı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır