kapat
22.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Mersin'de olaylı kutlama: Polise taş yağmuru

Mersin'de Nevruz kutlamalarına şiddet karıştı. İzinsiz gösteri yapmak isteyen 500 kişilik bir grubun başlattığı, 4 saat süren gösteriye binlerce kişi katıldı: 2 kişi öldü, 50 polis yaralı, 200 kişi gözaltında.

Mersin'de Nevruz kutlamalarına gölge düştü. Valilik kutlamalara izin vermeyince, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu vatandaşlar dün sabah saat 09.00 sıralarında Siteler Mahallesi'nde toplanarak ateş yaktı ve slogan attı. Polis, "dağılın" uyarısını dikkate almamaları üzerine göstericilere müdahale etti ancak az sayıdaki polis, yaklaşık 500 göstericiyi durdurmakta zorlandı. Evlerin çatılarından çevrede güvenlik önlemi alan polislere taş yağmaya başladı.

Göstericiler, polislerin müdahalesini önlemek için çembere aldıkları alanın etrafına araçlarıyla, taş ve çöp tenekeleriyle barikat oluşturdular. Takviye ekiplerin olay yerine gelmesi üzerine barikatlar kaldırılarak göstericilere müdahale edildi. Polis panzerler eşliğinde jop ve kalkanlarını kullanarak göstericileri dağıtmaya başladı.

GAZ BOMBASI KULLANILDI
Sayıları sonradan katılan kişilerle 3 bine yaklaşan göstericiler, polisin etrafını çevirip taş yağdırınca ortam iyice gerildi. Atılan taşlardan 2'si ağır yaklaşık 50 polisin yaralandığı bildirildi.

Polis göstericilere karşı gaz bombası kullanmak zorunda kaldı. Yaklaşık 4 saat süren çatışma sırasında zaman zaman çaresiz kalan polis, havaya ateş ederek göstericileri püskürtmek istedi. Tazyikli su sıkılabilen panzerlerin olay yerine ulaşması ile birlikte polis göstericileri dağıtmayı başardı. Olaylara Mersin Emniyeti'nin yanısıra, Ankara, Niğde, Afyon, Isparta, Aksaray, Karaman ve Konya polislerinin oluşturduğu 1.500 polisin müdahale ettiği belirtildi. 200 gösterici gözaltına alındı.

2 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ
Mersin'de izinsiz gösteri yapanlara müdahale etmek için görevlendirilen bir polis panzeri faciaya yol açtı. Panzerin çarptığı duvar yıkılınca, duvarın altında kalan 35 yaşındaki Mehmet Şen yaşamını yitirdi. 5 yaşındaki bir kız çocuğunun ise yaralandığı belirtildi. Bu olaydan sonra büyük gerginlik yaşandı. Ölen kişinin yakınları polislere ateş püskürürken soğukkanlı davranan polis ise olayın büyümesini önledi.

Acı haberlerin ardından 39 yaşındaki Ömer Aydın'ın da atılan taşlardan yaralandığı ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Panzer köprüden uçtu iki polis şehit
Ankara'dan İçel Emniyet Müdürlüğü emrine gönderilen bir panzer, devriye görevi yaparken virajı alamayınca üst geçitten karayoluna uçtu. Kazada araçta bulunan 2 polis şehit oldu, 1 polis yaralandı. Panzerde bulunan ve Ankara Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli Hasan Yılmaz (28) olay yerinde, Çetin Ayaz (32) ise hastaneye götürülmek istenirken şehit oldu. İçel Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Hilmi Yılmaz ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı Mersin Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır