kapat
22.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Borsa rahatladı

Irak'a yönelik operasyon ihtimalinin sonbahara kalması, İMKB'nin yüzde 6.4 yükselmesini sağladı Endeks iki hafta aradan sonra yeniden 11 bin 500 eşiğine geldi.

İMKB 100 bileşik endeksi günü yüzde 6.4'lük artışla günü 11 bin 471 puandan tamamladı. Çarşamba günü 209 trilyon lira olan toplam işlem hacmi dün yüzde 168 artarak 562 trilyona ulaştı. Bu yükselişte Irak'a operasyon riskinin azalmış olması etkili oldu. Borsacılara göre Ankara'da temaslarda bulunan ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Irak'a hemen müdahale edileceği yönünde bir sinyal vermedi. Bu da ortamı yumuşattı.

Diğer bir neden ise halka arz nedeniyle işlem sırası kapalı olan Petrol Ofisi'nin yeniden işlem görmeye başlamasıydı.

Bazı borsacılar dünkü hareketi biraz agrasif bulurken küçük yatırımcıları, yeni bir hareket başlasa da "çok da heyecanlı alıcı olmamaları" konusunda uyarıyor. Kısa ve orta vadede mart ayı enflasyonu ve ardından ise Tüpraş'ın halka arzı yeni beklentileri oluşturuyor.

Bir süredir 1 milyon 350 bin liraya takılan dolar dün iki bin lira daha gerileyerek 1 milyon 348 bin liradan 1 milyon 346 bin liraya indi. Bu seviyeleri dolar en son bir ay önce görmüştü. Bazı bankacılar kurda Londra kökenli spekülasyonların sürdüğü görüşünde.

Bono faizleri ise önceki güne göre sakin ve hacimsiz bir seyir izledi. Piyasanın en aktif kağıdı 5 Şubat 2003 vadeli tahvillerin bileşik faizleri bugün valörlü işlemlerde yaklaşık 0.4 puan gerileyerek yüzde 64.97'ye düştü. Bankacılara göre yüzde 65'in altındaki seviyeler henüz kalıcı görünmüyor. Faizlerin mart ayı enflasyon rakamlarının ardından Merkez Bankası'nın gecelik kotasyonlardaki tavrına göre kendine yön çizmesi bekleniyor.

Hacimli artış yükselişi de beraberinde getirdi. Endeks alçalan kanaldan kurtuldu. Son 3 gündür fiyat artarken hacmin de belirgin ölçüde artması , yükselişin gücüne ve bir süre daha devam edebileceğine işaret ediyor. Kısa vadeli göstergeler al konumunda.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır