kapat
22.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Yüzyılın en büyük hayvan hırsızlığı

Ankara kedisi Tony'nin 250 bin sterlin değerinde olduğu ortaya çıkınca ilk sahibi çaldı

Ünlü Türkiye sınırlarının dışına taşan Ankara kedileri şimdi de İngiltere ile Almanya arasında diplomatik bir soruna yol açmak üzere. İki ülkenin arasının gerilmesine yol açan kedinin adı Antonio B. Pinardan. Çevresinde Tony olarak bilinen bu kedi 1998'de dünyaya geldikten kısa bir süre sonra Sabine Loschke adı bir Alman hemşire tarafından satın alındı.

İNGİLTERE GÜNLERİ
Kediye bir süre bakan Loschke, İngiltere'de oturan Peter ve Joy Collins çiftinin 1500 sterlinlik teklifine hayır demeyince Tony'nin İngiltere günleri başladı. Ancak Pinardan'ın diğer Ankara kedilerinden bir farkı vardı. Son yıllarda AIDS benzeri bir hastalık bu cins kedilere musallat olunca Pinardan dünya üzerinde üreme organları tam olarak çalışan tek erkek Ankara kedisi olarak kaldı. Bunu öğrenen Collins çifti mahkemeye başvurarak kedilerinin 250 bin sterlin değerinde olduğunu kanıtlayan bir kağıt aldı..

Ancak Pinardan'ın altın yumurtlayan tavuk olduğu haberi eski sahibi Loschke'nin de kulağına gitti. Loscke soluğu Collinsler'in evinde alarak kedisinden ayrılmaya alışamadığını, paraya geri almaya hazır olduğunu söyledi. Tabii ki çift bu teklifi kabul etmedi. Bunun üzerine kılık değiştiren Loscke kediyi çalarak kaçtı.

Collins ailesinin şikayeti üzerine Londra Savcılığı soruşturma açtı. Yakalanan Loscke, Tony'yi sattığını söyledi. Tony, yarış atı Shergar'ın 1983'te kaybolmasından sonraki en büyük hayvan hırsızlığı olarak tarihe geçmiş oldu.

Shergar'ın sırrı hâlâ çözülemedi
Benzer bir olay 1983'te İngiltere'de yaşandı. İngiltere'nin en ünlü atlarından biri olan Shergar, 1983'te İrlanda Cumhuriyet Ordusu militanlarınca kaçırıldı. O dönemde dünyanın en pahalı atı unvanına sahip olan Shergar'ı kaçıran teröristler atın sahibinden 5 milyon sterlin fidye istedi. Ancak teröristlerle 4 gün süren diyalog kesildi, Shergar'dan bir daha haber alınamadı. Olay gizemini uzun süre korudu ve ancak eski bir IRA militanının itirafıyla kısmen aydınlığa kavuştu. Sean O'Callaghan adlı militan, teröristlerin kontrol etmekte zorlandığı Shergar'ı öldürdüğünü açıkladı. Ancak tüm aramalara rağmen Shergar'ın cesedine ulaşılamadı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır