kapat
22.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

B-6 ve B-12 damar dostu
California Üniversitesi bilim adamları yaptıkları araştırmalarda, bazı B vitaminlerinin damarların daralmasını önlediğini saptadı. Uzmanlar, B-12 ve B-6 vitamini bulunan hapların, özellikle anjiyo sonrası yaşanan daralmalara iyi geldiğini saptadı.

Cimri milyonere rekor tazminat
İngiltere'de, öz çocuklarını kaçıran ve karısını beş parasız bırakan bir Suudi milyoner, 28.8 milyon pound (yaklaşık 57 trilyon lira) boşanma tazminatı ödemeye mahkum edildi. Bu rakam Britanya adalet tarihinin en büyük boşanma tazmiatı.

Afiyet olsun!
Hazır Ankara'dayken bir milletvekili dostum beni Meclis lokantasına davet etti. Yemekler gerçekten güzeldi, ama vekiller yemek fiyatlarına gelen yüzde 10'luk zamdan şikayetçi. Meclis Başkanı, milletvekili maaşına 900 milyon lira zam gelince fırsattan istifade lokantaya da bu zammı yapmış. İyi de yapmış, bizim İstanbul'da bu kalitede bir öğlen yemeği 10-15 milyona ancak yenir, oysa aynı yemeği TBMM çatısı altında 2 milyona yedik.

Erkeğe sarkıntı olmak suç
Anayasa Mahkemesi, genç erkeklere sarkıntılık edenlerin hapis cezasına çarptırılmasını hükme bağlayan yasa maddesindeki "genç" sözcüğünü iptal etti.

Gence iptal
Kınık Sulh Ceza Mahkemesi, baktığı bir davada TCK 421. maddenin sadece "genç" erkeklere sarkıntılık edilmesine hapis cezası öngörmesini, Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı bularak "genç" sözcüğünün iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Anayasa Mahkemesi dün sabah başvuruyu esastan görüşerek, söz konusu sözcüğü iptal etti.

Etin çabuk pişmesi için
Etin çabuk pişmesi için tencereye bir parça sirke konur veya daha önce sirkede bekletilir. Fırında pişireceğiniz et veya tavukların kurumaması için da fırının müsait bir yerine su dolu bir kap koyun.

Su geçiren ayakkabılar
Ayakkabılara su geçmesini önlemek istiyorsanız tabanına birkaç gün keten yağı sürmeniz yeterlidir.

Dizi çıkmış pantalon
Ütülenecek pantolon diz hizasında çıkıntı yapmışsa, bunu normal bir usulle ütülemek bir fayda vermez. Onun için önce pantolon paçalarını normaldeki şeklinin tam tersine koyup, diz yerini ütülemek gerekir. Bundan sonra dikiş yerleri üst üste getirilip ütülenir.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır