kapat
22.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kaptı, kaçtı, çarpıldı

Kapkaça karşı elektrik şoklu çanta üretildi. Şok mekanizması uzaktan kumanda ile harekete geçiyor ve kapkaççıyı 500 bin vat akımla çarpıyor. Kapkaç olayları günümüz şehir hayatında kadınların en büyük kabuslarından biri haline geldi.

Ancak şimdi, kurbanlarının hastanelik olmasına hatta kimi zaman ölümlerine neden olan kapkaççıları deyiş yerindeyse "cin çarpmışa" döndürecek bir icat piyasaya çıkıyor: Elektrik şoklu çanta. Enerjisini şarj edilebilir 12 voltluk bir mini aküden sağlayan çantanın elektrik şoku 75 metre menzilli bir uzaktan kumanda ile harekete geçiriliyor. Çantası çalınan kişinin uzaktan kumandanın düğmesine basmasıyla 250 bin vatlık bir mikro akıma kapılan kapkaççı çantayı elinden bırakmak zorunda kalıyor. Kapkaççı akıma rağmen çantayı elinden bırakmamakta ısrar ederse bayılıyor.

150 MİLYONA GÜVENLİK
Uzun yıllardır sektörde pazarlamacılık yapan Adem Koyuncu tarafından geliştirilen ve üretime başlanan elektrik şoklu çantanın ilk modellerinde sadece çantanın sapına elektrik akımı verilirken, ileri modellerde çantanın her yerine elektrik akımı verilmesi ve akım gücünün 500 bin vata çıkarılması planlanıyor.

Çantanın tutacağından "yüzde 1 milyon emin" olduğunu söyleyen Koyuncu, yıllık satış hedefini "10 bin çanta" olarak açıklıyor. Her model ve renkte üretilecek olan çantayı 150 milyon liraya satmayı planlayan Koyuncu müstakbel alıcıları da şimdiden uyarıyor: "Sakın ola ki, uzaktan kumandayı da çantanın içine koymayın."

Bülent ERGÜN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır