kapat
18.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Karaköy'e mega proje!

Denizcilik İşletmeleri, Salı Pazarı'ndaki köhne antrepoların yerine bünyesinde çağdaş alışveriş, eğlence ve kültür merkezi ile turistik tesislerin yer alacağı dev bir kompleks inşa etmeye hazırlanıyor.

Benzerleri İspanya ve İtalya gibi ülkelerde bulunan kompleks sayesinde İstanbul her açıdan örnek bir turizm ünitesine sahip olacak. Sağlayacağı ekonomik katkı ile İstanbul'un ticari canlılığını artıracak.

İstanbul'un silüetini değiştirecek projeler arasına bir yenisi ekleniyor... Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nce Karaköy Rıhtımı'nda yap-işlet-devret modeliyle inşa ettirilecek olan mega tesis, kültür merkezinden alışveriş noktalarına, cafelere kadar çok sayıda üniteyi kapsıyor. Tesisin yapımı için Salı Pazarı'ndaki antrepoların yıkılacağını hatırlatan Türkiye Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürü Erkan Arıkan, projeyi hayata geçirmek isteyen gruplarla görüşmelerinin sürdüğünü belirterek, "İnşaasının bu yıl içinde start alacağını tahmin ediyoruz. Aksama olmaması için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz" diye konuşuyor.

2005 YILINDA BİTECEK
Arıkan, 2005 yılında tamamlanmasını hedefledikleri projenin sınırları içinde yer alan saat kulesi, camiler ve diğer tarihi eserlerin korunacağının altını çizerek, "Dünyanın en ünlü kentlerini gezen büyük yolcu gemileri, proje hayata geçtiğinde mutlaka İstanbul'a da uğrayacak" diyor. Eminönü yarımadası, Salı Pazarı, Tophane ve Beyoğlu'nu kapsayacak "Galataport" projesinin aynı zamanda bir "turizm bölgesi" oluşturacağını vurgulayan Arıkan şunları söylüyor: "Sağlayacağı turizm geliriyle İstanbul'un ticari canlılığına önemli katkıda bulunacak. Benzerleri İspanya, İtalya gibi ülkelerde bulunan kompleks, dünya turizminin en önemli köşe taşlarından birini oluşturacak." Bu arada, İstanbul için ayrı bir yönetim modeli geliştirilmesi gerektiğini her fırsatta dile getiren ANAP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'ın da kenti dünya turizm vitrininde öne çıkaracak dev projenin bir an önce hayata geçmesi için öncülük ettiği, ilgililere, "İşi sıkı tutun" dediği belirtiliyor.

BÜYÜK FİRMALAR TALİP
Öte yandan, dünyanın en önemli otel işletmecilerinden olan Radison SAS grubunun Galataport projesinde yer alacak otel için yatırım planları yaptığı, Sabancı Grubu'nun CarrefourSA ile alışveriş merkezine, Eczacıbaşı Grubu'nun ise tarihi ve kültürel yönü ağır basan müze ünitelerine yatırım için girişim başlattıkları konuşuluyor. Uzmanlar, yap-işlet-devret modeliyle inşa edilecek tesisin, maliyetini 10 yılda karşılayacağını ifade ediyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır