kapat
17.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Clio Symbol 'cimri' oldu

Bursa'da üretilerek ihraç edilen Clio Symbol yenilendi. Symbol, bugün dünyada ilk kez Türk tüketicisi ile tanışacak. 16 milyardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak otomobilin dizel motor seçeneği de var

OYAK Renault'nun Bursa'daki fabrikasında üretilerek Avrupa pazarına ihraç edilen Clio Symbol yenilendi. Yeni Clio Symbol, bugünden itibaren Türk pazarına 16 milyar ile 21.7 milyar lira arasında değişen fiyatlarla satılacak. Yeni Symbol, daha sonra da Orta ve Doğu Avrupa, Yunanistan, Kuzey Afrika ve Körfez ülkeleri ile birçok Güney ve Orta Amerika ülkesinde satışa sunulacak. Yeni Clio Symbol'e 107 beygir güç üreten 1.6 lt 16V ile 65 beygir güç üreten 1.5 dCi comman rail dizel motor seçenekleri de eklendi. Yerlilik oranı yüzde 70'e çıkarılan Clio Symbol Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da OYAK Renault Genel Müdürü Dominique Correze, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ve Genel Müdür Yardımcısı Müfit Ataseven'in katılımıyla düzenlenen uluslararası test sürüşünde basına tanıtıldı.

Tanıtımda konuşan Renault Mais Genel Müdür Yardımcısı Müfit Ataseven, yeni aracı, benzer otomobillere göre minimum yüzde 10'luk bir fiyat farkı yaratmak amacıyla oluşturduklarını söyledi. Ataseven, şöyle devam etti: "Clio Symbol, herşeyden önce Türk piyasası için geliştirildi. Ancak aynı zamanda Orta Avrupa ve Kuzey Afrika ülkelerinde de büyük beğeni kazandı. Buradaki en büyük silahımız ilk defa Clio Symbol'e konan dizel motor seçeneği. Otomatik vites de Haziran'dan itibaren piyasada olacak."

Satışların bıçak gibi kesildiği bir dönemde Ataseven'in tüketiciye bir de müjdesi var: "Finansman kampanyalarına tekrar başlıyoruz." Ataseven, Ocak ayı satışının 1.000 adedi bulmadığını, Şubat'ta ise 1.370 otomobilin satıldığını belirterek, "Satışların ikinci yarı yıl açılacağını düşünüyorum" dedi.

Yüzde 15 daha az yakıt harcıyor
Dizel otomobiller, geçtiğimiz yıl Avrupa'daki toplam otomobil satışlarında yüzde 35.9'luk pay aldı. Türkiye'de ise bu pay çok düşük. Common-rail dizel motorlar, dizel teknolojisinde şu anda en üst nokta olarak kabul ediliyor. Common-rail motorlar yakıtta yüzde 15 tassarruf sağlarken çevreye de zarar vermiyor.

"Yeni model Bursa'yı rahatlattı"
OYAK Renault Genel Müdürü Dominique Correze, yeni Clio Symbol üretiminin Şubat ayında başlamasının, Bursa'daki fabrikanın gelecek aylara daha rahat bakmasını sağladığını belirtti. Müfit Ataseven de geçen yıl stokları olduğunu ve bunun üzerinde yoğunlaştıklarını belirterek, "Herşeyden önce fabrikayı çevirmek gerekiyor. Fabrikada üretim olmadığı taktirde, ihracat şansını da sakatlarız. Onun için boşa zaman geçirmek yerine bir an önce bu çalışmanın içine girmemiz gerekiyor" diye konuştu.

METE TANSU-Safa KÖKTENER



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır