kapat
17.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ankara'da bunlar konuşuluyor

Konuşmam yoksa kızı elimizden alırlar
1991 yılında yapılan seçimlerin ardından Meclis'e giren DEP'li milletvekillerinin yemin töreni sırasında olaylar yaşanmıştı.

DEP'li milletvekillerinden Leyla Zana ile Hatip Dicle, Kürtçe yemin etmeye kalkışınca Meclis'te arbede çıkmış ve milletvekilleri bu iki DEP'linin üzerine yürümüştü. Ancak bir milletvekili vardı ki, Leyla Zana ve Hatip Dicle'nin yakasına yapışıp "PKK, Meclis'e giremez" diyerek onları yaka paça kürsüden indirmişti. Bu kişi dönemin DYP Isparta Milletvekili Ertekin Durutürk'dü.

ANAP'lı Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler ise geçtiğimiz günlerde "PKK'nın Meclis'te olması dağda olmasından daha iyidir" sözleriyle ülke gündemine oturdu ve eleştiri oklarına hedef oldu.

GÖRÜŞLERİM AYNI
İşte görüşleri taban tabana zıt bu iki politikacı, şimdi bambaşka bir zeminde buluştular. Durutürk'ün oğlu Kürşat ile Keçeciler'in kızı Tuğba birbirlerini sevip, evlenmeye karar verdiler ve geçen hafta da nişanlandılar. Bu güzel beraberliğin ardından Durutürk'ü aradık. Yıllar önce kendisinin, geçtiğimiz günlerde de Keçeciler'in söylediklerini hatırlattık. Artık siyasetle uğraşmadığını, inşaat işlerine yöneldiğini, ama Türkiye ve dünya ile ilgili görüşlerinin değişmediğini belirten Durutürk, "Benim görüşlerim bin yıldır aynı görüşler. Hiç değiştirmedim, değiştirmedim de. Bu görüşlerimi ne Keçeciler için değiştiririm, ne de bir başkası için. Kimse kusura bakmasın. Ama önemli olan çocukların mutluluğudur" dedi ve esprisini de ekledi: "Beni bu konuda fazla konuşturmayın. Bu işlere girmeyelim. Yoksa gül gibi kızı elimizden alırlar..."

Keklik avcısı "Kedi Bayram"
Spordan sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü, spora olan duyarlığı kadar doğaya ve hayvanlara karşı da çok titiz. Dağcılık sporu doğaya olan tutkusunu yansıtıyor. Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Beden Terbiyesi Tesisleri'nde beslediği keklik ise hayvanlara olan tutkusunu...

Ancak Ünlü'nün keklikten yana şansı yok. Bakan kendisine hediye edilen tombul bir kekliği Beden Terbiyesi Tesisleri'ne verdi ve "Gözünüz gibi bakın" diye tembihledi. Keklik için bir kafes yapıldı. Ama aradan daha iki ay geçmeden keklik ortadan kayboldu. Önce "Kedi kaptı" denildi. Ardından kekliğin çalındığı ve bazı kişilerin kızartıp bir güzel yedikleri rivayet olundu. Bakan Fikret Ünlü'yü son derece kızdıran bu vukuatın ardından, tesisin bekçisi Bayram'ın adı da "Kedi Bayram" kaldı.

Bakan Ünlü kafes boş kalınca bir keklik daha getirtti. Onu da aynı yere koydu ve yine "Gözünüz gibi bakın" dedi. Ama bu kez de kekliğin gagası doğuştan özürlüydü. Kartal gagası doğru içeri kıvrık olduğu için hayvan beslenmekte güçlük çekiyordu. Sulu gıdalar ile karnı doyurulmaya çalışıldı ancak olmadı. Kısa süre sonra o da öldü. Fikret Ünlü ikinci kez kahroldu. Bakan Ünlü şimdi üçüncü keklik daha alıp almamayı düşünüyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   129
MHP   127
ANAP   78
DYP   86
AKP   53
SP   48
TDP   3
BAĞIMSIZ   14
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır