kapat
17.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Türkiye'nin sorunu kötü yönetim

ANAP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Mumcu, Türkiye'nin geçmişte, bugün ve yakın gelecekte tek ve en önemli sorununun "yönetim" olduğunu söyledi.

Türkiye Yazarlar Birliği'nin "Ülke Meseleleri ve Çözüm Yolları" konulu toplantısına katılan Mumcu krizin kaynağına değindiği konuşmasında "Karar vericiler Türkiye'nin bu halini biliyorlar mı? Hükümete bakıyorsunuz, uyum içinde ya da her şey güzel olacak havasında. Türkiye'nin geçmişte, bugün, korkarım yakın gelecekte de en önemli ve tek sorunu yönetim sorunudur. Türkiye uzun zamandır kötü yönetiliyor" ifadesini kullandı. Memur maaşlarındaki son düzenlemeye de değinen Mumcu "Bu düzenlemenin bürokrasi tarafından dizayn edilmiş bir düzenleme olduğuna kuşku yok. Siyasetçilerin bu düzenle- meden hiçbir şey anlama- dan yürürlüğe geçirdikle- rinden de hiç kuşku duymuyorum. Eğer anlamışlarsa da bunun mantığını açıklasınlar. Ücret adaletsizliğini ortadan kaldırmak olarak konulmuş bir kaynağı nasıl adaletsiz bir çözüme yönelttiklerini izah etmeleri lazım." Mumcu, konuyla ilgili bir soruyu yanıtlarken de şunları söyledi:

BİRAZ İNSAF
"Krizin müsebbibi küçük ve orta düzeyli memur mu? Külfet ödenmesi gerekiyorsa kimin istisna tutulma hakkı var? Çiftçi, sanayici, işçi, üreten kesimler can çekişiyor, ama öbür yanda kıyamet kopsa zarar görmeyen bir zümre var. Adalet, izan, insaf bunun neresinde?"



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   129
MHP   127
ANAP   78
DYP   86
AKP   53
SP   48
TDP   3
BAĞIMSIZ   14
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır