kapat
17.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Tek yol Devrim

Tuğba Özay, halkın sorunlarını yerinde görmek için ilk iş olarak SSK hastanesine gidip 'dramı izlemiş', "Aslında Türkiye'yi devrim kurtaracak" diyor. Podyumların ünlü mankeni Tuğba Özay, CHP gençlik kollarına üye olarak siyasete ilk adımını attı.

Ancak orada kalmadı. 23 yaşındaki Tuğba, milletvekili seçilme yaşı olan 25'i doldurunca Meclis'e girmek istiyor. Özay, "siyasi" hedeflerini, SABAH'a şöyle anlattı: Modellik ve TV programları yapıyorum. Maddi anlamda yetiyor ama, manevi anlamda yetersiz. Hiçbir iş yapmıyor gibi hissetmek beni mutsuzluğa itiyor. Siyasete atılarak insanlara yardımcı olmak istiyorum. Bu nedenle CHP Gençlik Kolları'na üye oldum. Milletvekili seçimlerine katılarak amacımı sürdürmek istiyorum.

Dünya görüşü sağlam, pratik bir zekaya ve liderlik vasfına sahip herkes siyaset yapabilir. Siyasetin amacı, sahip olduğun yetkileri kullanarak insanların rahat yaşamalarına zemin hazırlamak değil midir? Ben insanların rahat bir şekilde yaşamaları için gerekli zemin oluşturabileceğime inanıyorum. Geçen gün, sadece görmek için SSK'ya gittim. Tedavi olmak için sıra bekleyen insanların dramını gördüm. Sorunları görmeden çözüm üretilmez diye düşünüyorum. Hep diyorlar, önce sağlık, önce eğitim sorunları çözülmeli. Bence bu sorunları çözmeye çalışmak, güneşi balçıkla sıvamaya çalışmak gibidir. Her sorunun kaynağının mevcut siyasi sistem olduğunu artık ilkokul bebeleri bile biliyor.

Aslında Türkiye'yi devrim kurtaracak. Ben ülkenin baştan sona yıkılmasından sözetmiyorum. Örneğin bugünkü siyasi sistemin yıkımından, insanların kafasındaki anlayışın yıkımından sözediyorum.

İlle de başarırım demiyorum. Yalnız, kıvılcım olmazsa patlama da olmaz. Belki ben başaramayabilirim ama benden sonra birileri mutlaka başaracak. Artık küpünü dolduran siyasilerin siyasi arenadan çekilmesi veya çektirilmesinin zamanının geldiğine inanıyorum.

Bir modelim ama hoppa değilim. Olan bitene karşı duyarlılığım var. Renkli bir dünyada yaşamam Türkiye'nin sorunlarıyla ilgilenmediğim anlamına gelmiyor. Doların artışıyla sadece defileden kazanacağım için ilgilenmiyorum.

Mehmet ÇALIŞKAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır