kapat
17.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Selülitsiz bir yaza merhaba

Vücudunuz yaza hazır mı? Bu soruyu özellikle selülite yenik düşmüş kadınlara soruyoruz. Ama "Korkunun selülite faydası yok." İşte selülitten kurtulmanın yolları

Kadınların "portakal kabuğu" olarak nitelendirdikleri ve vücudumuzda bu isme yaraşır bir görünüm sergileyen selülit, fazla büyümüş yağ hücrelerinden kaynaklanmaktadır. Toplu iğne başı büyüklüğünde olan yağ hücrelerinde, besinlerden aldığımız yağlar mikromoleküller halinde depolanmakta ve vücut ihtiyaç duyduğu zaman da bu moleküller serbest bırakılarak enerji haline dönüştürülmektedir.

Ancak bu işleyiş, sağlıksız, aynı zamanda düzensiz beslenme, hormonal bozukluklar, yetersiz sıvı alımı, stres ve hareketsiz yaşam tarzı gibi etkilerle bir anda değişmektedir. Hal böyle olunca da, yağ hücreleri genişleyip, hücre içinde ve etrafındaki lenf ve kan dolaşımı engelleyerek, özellikle kalça, bacak ve karın bölgelerinde derinin portakal kabuğuna benzer pütürlü bir görünüm kazanmasına sebep olmaktadır.

selülitsiz günlere...

Selülit tedavisinin ilk adımını protein yönünden zengin, yağ yönünden fakir olan bir diyet ve yoğun egzersiz programı oluşturmaktadır. Kan dolaşımını hızlandıran su, aynı zamanda vücutta bulunan işe yaramayan toksinlerin de atılmasını sağladığı için selülit oluşumunu engellemektedir.

Selülit tedavisinde taze sebze, meyve ve tahılları içine alan bir diyet programı da önerilmektedir. Tabii alkol, kafein ve karbonatlı içeceklerden, tereyağ ve kırmızı etlerden uzak durmak da gerekmektedir.

Diyet yaparak fazla kilolardan ve vücutta biriken toksinlerden, vücudu arındırmak da mümkün. Sıkı bir egzersiz programı da şart.

Bunların dışında, banyodayken önce sıcak, sonra soğuk su ile duş almak ve duş sırasında selülitli bölgeleri fırça ile aşağıdan yukarıya doğru fırçalanmak da kan dolaşımını hızlandıracağından, selülitlere etkisi olmaktadır.

Kozmetikle tedavi
Selülitle savaşınızda kozmetik ürünleri de sizleri yalnız bırakmıyor. Günümüzün modern laboratuvarlarında her geçen gün içerikleri yoğunlaştırılarak üretilen kremler, yoğun bir diyet ve egzersiz programlarıyla birlikte uygulandıkları zaman, deriye nüfuz ederek selülit odaklarının sıvılaşmasına ve cildin sıkılaştırılmasına yardımcı oluyorlar. İşte tüm bu ürünleri çatısı altında toplayan Sevil Parfümeri de kadınları, vücutlarının ezeli düşmanı selülite karşı yalnız bırakmıyor. Selülit günlerinde tüm kadınları Sevil Parfümeri mağazalarına bekliyoruz.

Clarins Lift Minceur Anti-Capiton
Lift Minceur Anti-Capiton'un ana hedefi, yağların vücuttan atılmasına yardımcı olan AMPC ve GMPC molekülleri üzerinde etkili olarak, hücrelerin yağdan kurtulmasını sağlamaktır. Ürün, içeriğindeki sardunya, Peru sarmaşığı ve kasıkotu aktif maddeleri sayesinde, vücutta biriken yağların eriterek, olabilecek yağ oluşumunu azaltıp, kan dolaşımının harekete geçmesini sağlıyor. Kullanım: Anti-Capiton'un Clarins tarafından yaratılan auto-modelage el masajı ile uygulanması sonuçların daha kalıcı olmasını sağlıyor. Auto-modelage, ellerin basıncı ile adale kasılmalarının ustaca birleştirilmesi diye tanımlanıyor. Bu masaj şekliyle, toparlamak ve vücuda yeni bir biçim vermek daha mümkün oluyor. 10-24 Mart tarihleri arasında yapacağınız 2 ürün alışverişleriniz karşılığında bu kırmızı çanta ve içerisindeki deneme boyu ürünlere de sahip olabilirsiniz.

Shiseido Advanced Essential Energy Body Firming Cream
Eski Japon kültürünün güzellik geleneği haline gelmiş enerji verici doğal bitki özleri ile sıkılaştırma ve şekillendirme yapan bakım kremi, genç ve diri vücuda sahip olmak isteyenler için ideal.

Kullanım: Banyodan sonra yeterli miktardaki krem dairesel masaj hareketleriyle vücuda emilene kadar uygulanır.

Shiseido Advanced Essential Energy Body Refining Complex
Yağ ve su metabolizmasını harekete geçirerek, problemli olan bölgeleri toparlamaya yarayan sıkılaştırıcı losyon, içeriğindeki yeşil çay ekstresi ile sarkma problemi olan bölgelerin toparlanmasına yardımcı oluyor. Losyon, aktif içerenleri sayesinde, kan dolaşımının hızlanmasını ve canlanmasını, cildin yumuşayıp esneklik kazanmasını ve nemlenmesini aynı zamanda da sıkılaştırılmasını sağlıyor.

Kullanım: Banyodan sonra bir miktar ürün problemli olan bölgelere yukarı doğru dairesel masaj hareketleriyle uygulanır.

Christian Dior Body Model
Body Model, yeni formülü sayesinde düzenli kullanımda 3 boyutlu sonuç sağlıyor. Body Model, ilk adımda Lifting etkisiyle, cildi sanki gerdirilmiş gibi pürüzsüzleştiriyor; ikinci adımdaki toparlama etkisi ile de yoğun bir görünüme kavuşturup daha esnek ve düzgün bir hale getiriyor. Üçüncü ve son adımda ise şekillendirme etkisiyle vücudu bir ay içersinde şekillendirmeye başlayıp güzelleştiriyor.

Kullanım: Yumuşak dairsel hareketlerle aşağıdan yukarı özellikle de baldır ve diz kapaklarının iç kısımları ile kolların arkasına ve karın bölgesine uygulanması faydalı olacaktır.

Christian Dior Body Light
Üç etkili inceltici kremden oluşan Body Light, daha ince ve sıkı bir görünüm sağlıyor. Birinci hedefi doğal incelme sistemini harekete geçirerek bio-aktif karışımıyla doğal emilime yardımcı olmak olan Body Light'ın ikinci hedefi ise bitki özleri ve lipo azaltan karışımı sayesinde yağlı bölgeleri etkileyerek, portakal kabuğu görünümü azaltmak. Son aşamada da, aktif maddeleri sayesinde yağın birikmesini engelleyerek incelme sonuçlarının devam etmesini sağlamak.

Kullanım: Son derece yumuşak ve renksiz olan ürün, uçucu bir dokuya sahip. Hızlı ve hafif masaj hareketleriyle uygulanması gereken krem, cilt tarafından hemen emiliyor.

Galenic Elancyl
Rüsküs, sarmaşık, viburnum ve aktive edilmiş kafein içeren Elancyl, vücut üzerinde inceltici etki gösteriyor. Elancyl serisindeki inceltici, yağ giderici ilk bakım olan Extreme Minceur ile cilt pürüzsüzleşirken sıkılaşıp elastikiyet kazanıyor. Intensive Minceur Jel, şişkinlik görünümünü azaltıp, mikro dolaşımı kolaylaştırarak yağlı kümelerin daha kolay azaltılmasını sağlıyor. Harekete geçirici, şekillendirici masaj eldiveni Toni Compact, diriltici duş jeli Gel Douche Tonifiant ve doğal esanslı canlandırıcı tonik Eau Tonique serinin diğer ürünlerini oluşturuyor.

Kullanım: Seride yer alan Extreme Minceur, 14 günlük bir tedavide 14 doz olarak kullanılırken; Gel Douche Tonifiant, sabah-akşam banyoda veya duşta uygulanıyor. Eau Tonique, her gün banyo veya duş sonrası bütün vücuda canlandırıcı olarak kullanılırken; Toni Compact ile de 5 kez paralel, 5 kez boyuna ve 10 kez saatin kadranı yönünde hareketlerle 5 dakika masaj yapılıyor.

Ayrıca 17 Mart tarihine kadar yapacağınız alışverişlerde anında kullanabileceğiniz 10 milyonluk hediye çekine de sahip oluyorsunuz.

La Prairie Cellular Lipo-Sculpting Systeme
Alerji ve dermatoloji testlerinden geçirilmiş Cellular Lipo-Sculpting Systeme Body Serum, elastikiyeti onarıp, cildi pürüzsüzleştiriyor. Vücuttaki ödemi ve tutulan suyu azaltarak inceltici sonuç veren ürün, sıkılık sağlamak için kolojen üretimini dengeliyor. Ürünün içeriğinde, 8 lipo-sculpting complexes, exclusive cellular complex, hyaluronic asit, pine bark and yeşil çay ve yosun bulunuyor.

Kullanım: İki damla serum vücutta uygulanmak istenen bölgelere sürülüyor. Yukarı doğru hareketlerle cilde vuruşlarla baskı yapılarak uygulanıyor. Sıkar hareketlerle tüm el kullanılarak aşağıdan yukarıya masaj yapılıyor. Aynı hareketle bilekten baldır ortasına ve dize kadar daha sonra dizden üst bacak içine kadar masaj tekrarlanıyor. Tüm bu masaj üç kere uygulanıyor.

Juvena Perfectly Slim
Juvena'nın ampul formundaki yeni ürünü Perfectly Slim, belli bölgelerde biriken fazla yağı ve selüliti önlüyor. Her kadının hayali olan selülitsiz ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak isteyenler için yaratılan ürün, kullanıldıkça gözle görülür bir gelişme sağlıyor.

Kullanım: Kesin sonuca 15 gün boyunca günde 2 kez kullanılarak ulaşılan Perfectly Slim'in yanında Slim You Perfect ürününü de 60 gün boyunca günde 1 kez uygulayarak inatçı selülitlerle başa çıkabilirsiniz.

Elizabeth Arden Green Tea
Green Tea serisindeki jel formundaki All Over Cellulite Skin Treatment, selülit görünümünü azaltırken; vücut nemlendiricisi Radiant Body Foam cildi yeniden yapılandırıyor. Yeni vücut bakım serisinde bu iki ürünün yanı sıra Green Tea Body Scent temizlik ve enerji hissi veriyor. Green Tea'deki Body Lotion ve Bath and Shower Gel, Mart ayı boyunca 500 ml'lik jumbo ambalajlarında sizleri bekliyor. Ayrıca 15 Mart-7 Nisan tarihleri arasında All Over Cellulite Skin Treatment ürün alışverişinizde Green Tea çanta içerisinde masaj seti hediye ediyor.

Sisley
Sisley'in bitkisel özlü özel vücut kremi Phytocomplexe Amincissant et Resorbant, bitkisel vücut jeli Phyto-Gel Minceur, ince granüllü ferahlatıcı jel peelingi Gel Exfoliant Pour Le Corps ve bitkisel vücut kremi Creme Fluide Efficace Pour Le Corps cildinize selülitsiz bir görünüm sağlıyor. Çok çabuk emilebilen vücut jeli, portakal kabuklarını giderirken bacaklardaki yorgunluk hissini de gideriyor. Cildi nemlendirip dokusunu ve güzelliğini artıran vücut kremi ise kan dolaşımını destekleyerek yorgun bacakları iyileştiriyor. Jel peeling ölü ve pürüzlü hücrelerin atılmasını sağlarken vücut cildi daha sonra yapılacak bakımlara uygun hale getiriliyor. Bitkisel vücut kremi Creme Fluide Efficace Pour Le Corps ise cildi nemlendirip, besleyip yeniden canlandırıyor.

Kullanım: Az miktarda düzenli olarak günde iki kez kullanılan Phytocomplexe Amincissant et Resorbant, sorunlu bölgelere 3-4 hafta uygulanıyor. Selülit oluşumuna engel olan Phyto-Gel Minceur de düzenli olarak 3-4 hafta boyunca günde iki kez kullanılıyor. Haftada en az bir ile iki kez kullanılan Gel Exfoliant Pour Le Corps ise dairesel hareketlerle kuru bölgelere masaj yapılarak uygulanıyor. Creme Fluide Efficace Pour Le Corps da her gün banyodan veya duştan sonra özellikle kuru bölgeler başta olmak üzere tüm vücuda tavsiye ediliyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır