kapat
17.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Fizyoterapistlerin çağrısı

PELİN OKYAY

Sayin Milletvekilim,

Bizler, 4 yillik üniversite mezunu olan, üniversite lisans egitimi ile fizyoterapist unvanini alan meslek grubu üyesiyiz. 1961 yilinda ülkemizde ilk kez kurulan Hacettepe Üniversitesi Fizyoterapi Rehabilitasyon Yüksekokulu ilk mezunlarini 1965 yilinda vermistir. Yüksekokulumuz en son 2001 yilinda ÖYS ile 198-221 arasi Fen puani ile ögrenci almistir.

Saglik alaninda onurlu, mesleki ahlak kurallarina bagli olarak ve son derece sabir gerektiren meslegimizi serefle yürütmekteyiz. Ancak, bugüne kadar meslegimizle ilgili görev hak, yetki ve düzenlemeye yönelik herhangi bir kanun ne yazik ki çikartilamamistir. Bu durum bizleri magdur etmektedir. Maalesef, meslegimizle ilgili yasal düzenleme olmamasi nedeni ile, fiziksel tip ve rehabilitasyon uzmanlari tarafindan, hastalara yönelik uyguladigimiz tedavi ve rehabilitasyon girisimlerimiz 1928 tarih ve 1219 sayili Tababati Suabati Sanatlarinin Tarzi Icrasina Dair Kanun gerekçesi ile engellenmek istenmektedir.

Bilgileriniz malumu bu yasa, fizyoterapist yetistiren üniversite bünyesindeki okullarin ülkemizde açilmasindan tam 33 yil önce çikmis bir yasadir. 74 yildir herhangi bir düzenleme bu konuda yapilmamistir. Bu yasanin, sizlerin çok degerli katkilari ile islahina ihtiyaç vardir.

Bizlerin talebi, fizyoterapistlik mesleginin hak, görev ve yetkilerinin Avrupa Birligine üye ülkeler ve tüm dünyadaki gibi olmasidir. Bu sayede, açildigindan bugüne kadar devam eden ve son yillarda giderek artan magduriyetimizin sizlerin duyarli ve özverili çalismalarinizla giderilecegine inancimiz sonsuzdur.

Geregi için bilgilerinize saygilarimla arz ederim.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır