kapat
10.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Sami Yen'in tek efendisi Aslan

İlk yarı iki takımın birer topu direkten döndü. Ümit iki net şansı tepti. Fleurquin'in tek golü ile 3 puanı kapan Cimbom, bu sezon evinde 14. maçında da galip geldiZirveyi sallayacak kritik derbi başlamadan kadrolar açıklandığında taraftarlar şöyle bir silkindiler.

G.Saraylılar, Victoria'nın oynamadığını görmüş ve akıllarına Ergün'ün sol bekte oynadığı maçlardaki defans hataları gelmişti. Beşiktaşlılar'ı ise Erman'ın oynaması ve savunma oyuncularının bolluğu korkutuyordu. İlk dakikalarda zaten stresli olan iki takımın oyuncuları peş peşe yaptıkları pas hatalarıyla futbolseverler için işi daha da zor hale getiriyorlardı. 8.dakikada kritik bir noktada Ronaldo'nun röveşata denerken topu ıskalaması herkesi heyecanlandırdı. Ama Hasan, topu arkadaşlarına aktaramadı. 10 ve 19.dakikalarda Tümer'in, 24'te Ayhan'ın kalecileri zorlamayan şutları oyunda temponun iyice düştüğünün göstergesiydi.

Üç dakikada iki direk
Ancak bundan sonra sanki sihirli değnek değmişçesine takımlar pozisyon bulmaya başladılar. 28'de Arif'in nefis pasında Ümit, Myhre ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda Norveçli kaleci başarılıydı. 32'de bu kez Beşiktaş şans buldu. Tümer'in milimetrik pasında topla buluşan İlhan, kalesini terkeden Mondragon'un solundan plaseledi. Top yan direğe çarpıp auta çıktı. 3 dakika sonra direkleri sallanan kale Beşiktaş'ındı. Hasan'ın sağdan orta-şut karışımı vuruşu, Myhre'yi aşıp üst direkten geri geldi. Dönen topta Arif'in muhteşem şutunda kalede olması tartışılan Myhre nefis bir plonjon yaparak topu kornere attı.

İkinci yarının ilk bölümünde de oyun farklı değildi. Oyun nasıl açılacak diye düşünürken G.Saray şans buldu. 53'te soldan Hasan ortaladı. Myhre topa eliyle değebildi. Sağdan Perez içeri doldurdu. Ümit Karan, 5 metreden zor olanı yapıp topu üstten dışarı attı. 68.dakikada maçın kader anı yaşandı. Soldan Arif, nefis kesti. Ali Eren, Fleurquin'e gölge markaj yaptı. Uruguaylı, ligdeki 2.golünü yine Beşiktaş'a rahat bir kafa vuruşuyla kaydetti: 1-0.

Yıldırım düştü
75.dakikada Ahmet Yıldırım ikinci sarı karttan oyundan atılınca G.Saray iyice rahatladı. 84'te Ümit'in kale dibinde kaçırdığı golün ardından iki dakikalık Beşiktaş baskısı başladı.

85'te İlhan, soldan girdi. Ama kötü bir vuruşla topu üstten dışarı attı. 1 dakika sonra Galatasaray savunmasının birbirine çarptırdığı top Ahmet Dursun'un önüne düştü. O da şaşkınlıktan topu yan ağlara taktı.

90.dakikada Bülent ile İlhan arasında penaltı mı değil mi tartışması yaratan pozisyonun ardından her şey bitti. G.Saray, yeniden liderliğe oturmuştu.

Artık şampiyonuz
G.Saray 2. Başkanı Fatih Altaylı, Beşiktaş galibiyeti sonrası "Ligde en çekindiğim takımı yendik. Biz şampiyon oluruz; Beşiktaş ikinci" dedi

"En zor maçı aldık"
Yeni dönemde hiçbir ekiple yönetimde yer almayacağını söyleyen Galatasaray İkinci Başkanı Fatih Altaylı, Beşiktaş galibiyeti sonrası iddialı konuştu: "Hep söylediğim gibi; Türkiye'de en çekindiğim takım Beşiktaş'tı. Onları yenerek çok büyük avantaj elde ettik. Daha yarış bitmedi gibi gözükse de, bu noktadan sonra şampiyonluğu hiçkimseye kaptırmayız."

Cansun: İş bitmedi
Altaylı, "Ligin en iyi futbol oynayan takımlarından birini yendik. Devre arasında teknik adam değiştiren Fenerbahçe'ye şans vermiyorum. Biz şampiyon oluruz; Beşiktaş da ikinci" ifadesini kullandı. G.Saray Başkanı Mehmet Cansun ise yarışın henüz sona ermediğini vurgulayarak, "Tekrar öne geçtik. Ama yarış ligin sonuna kadar sürecektir" ifadesini kullandı

"Bu kadar kaçmaz"
Cansun, "Maç öncesi 'Kazanacağımıza inanıyorum. Bu maça Liverpool maçlarına olduğu gibi hazırlandık' demiştim. Sahada gördünüz. Daha çok pozisyona giren bizdik. Hatta bir derbi maçta kaçırılmaması gereken pozisyonlar kaçırdık. Yine de kazanmayı başardık. Artık önümüzdeki maçlara da aynı ciddiyetle bakacağız" diye konuştu.

Bu da bizim Albayrak
İzdiham yaşanan Protokol Tribünü'nde ilginç diyaloglar da vardı. DSP'li Rıdvan Budak ve MHP'li Mehmet Gül, "Beşiktaş için koalisyon yaptık" derken Gül, "Koalisyonumuz asıl Rize milletvekili Cemal Enginyurt'a karşı... Adam Abdurrahim Albayrak'ın meclis şubesi" diyordu. Bu ifadeyi duyan Enginyurt da araya girerek "Gol olsun, Albayrak gibi yumruğu yapıştıracağım... Tabii kazayla!" diye cevabı yapıştırdı.

Naci'nin uğuru
G.Saray camiasının sevilen isimlerinden olan Mehmet Cansun'un oğlu Naci, derbi öncesi ilginç bir uğur uyguladı. Eşi Serra ile birlikte dün erkenden Roma'ya uçan Naci Cansun, Beşiktaş derbisini televizyondan izlemekle yetindi. Cansun Jr. "Roma'da herkes Lazio lig maçını düşünüyor. Bundan yararlanmalıyız" dedi

Cansun: Ökkeş hadi yanıma gel
G.Saray Başkanı Mehmet Cansun, karşılaşmanın son dakikalarında müthiş bir stres yaşadı. Hop oturup hop kalkan Cansun, 85. dakikada ıslıkla Lucescu'nun idari yardımcısı Ökkeş Polat'ı Şeref Tribünü'ne yanına çağırdı. İkilinin diyaloğu için tribünde "Başkan, herhalde oyuncu değişikliği istedi" yorumları yapıldı ama Cansun maç sonrası "Ökkeş'le konuştum ama oyuna müdahalede bulunmak için değildi" dedi

Sergen'den müthiş cevap
Sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan Sergen Yalçın, derbiyi takım arkadaşlarıyla birlikte Basın Tribünü'nün önündeki koltuklardan izledi. Devre arasında etrafındakilere şaka yapan Sergen, "Ayağın nasıl?" sorusuna "Çok iyi. Gerekirse çıkar 15 dakika oynarım" esprisiyle karşılık verdi. Sergen, golden sonra yaşadığı sevinçle "Beşiktaş'a gidiyor" haberlerine de anlamlı bir gönderme yaptı

40 parlamenter
G.Saray ve Beşiktaş'ın başkanları karşılaşmayı futbolun ve sporun liderleri ile takip etti. Beşiktaş Başkanı Serdar Bilgili,'nin sağında Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, solunda Galatasaray Başkanı Mehmet Cansun vardı. Cansun'un hemen solundaki koltukta da Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü oturuyordu.

Yaşar YALÇIN-Fatih DOĞAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır