kapat
06.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Federasyon ne yapmalı?

İyi ki ligde düşecek kulüplerin eline bir fırsat geçti. Kimi, "Hakemin kadınlarla ilişkisi" gerçeğini öne sürerek, "Ligden düşme kalksın, lig 20 takıma çıksın" derken, tehlikeli bölgedeki başka takımlar, "Puanları silinsin" gibi kendi yararlarına oluşan ve gündemi şaşırtan sonuçlar üretiyorlar. Oysa ki kanunlar, 'hazırlık tahkikatından' sonra gelen dönemdeki gelişmelerin kışkırtıcı olmadan sürmesini gerektirir. Ama futbolun ülke gerçeklerinin göstergesi olması, Federasyon Başkanı'nın TV ekranlarında, 'duygusal konuşmalarla' toplumu heyecanlandıran sözleri adeta gündemi ısıttı.

"Futbol Federasyonu bu işlerin neresindedir?" sorusu akla geliyor. Neden olayları federasyon yapılaşması su yüzüne çıkartmadı da, "İki kadının itirafları" ilk tutukluyu belirledi? Bunun uzantılarını açığa çıkaracak tahkikat federasyon içinde de sürüyor mu?

"Evet sürüyor" deniyor. Futbol Müsabaka Talimatı'nın 13. maddesinde, 'Taraf ve taraflar hakkında, 25. maddenin 11. bendinin (f) fıkrasına göre karar vereceği' yazılı. Bu fıkra, "Tarafların bir müsabakayı sonucu üzerinde anlaşarak yaptıklarına Futbol Federasyonu'nca kanaat getirilmesi halinde her iki takım bir alt lige indirilir" diyor.

İnceleme kurulu oluşturulmalı
Oysa bizdeki örnekte hakem yapıyor olayı. Ayrıca olaylarda adı geçen Susurluk sanığı Ali Fevzi Bir'in federasyonla ilişkili olması, Özsahrayı Cedit'i amatör kümede başkanıyken şampiyon yapması ve bu son olay sonrasında kaçak oluşu, olaylara federasyonun da karışmış olduğunu gösteriyor. En azından bu konuya da eğilme zorunluluğu vardır.

O nedenle, Federasyon Başkanı'nın, MHK ve hakemden sorumlu olduğu için hemen bir inceleme kurulu kurması lazım. Özellikle saygın eski hakemler; örneğin Hilmi Ok, Ahmet Güvener, Oğuz Sarvan ve bir de faal hakem (Ali Aydın olabilir) bu kurulda yer alabilir. Bu isimleri gazetelerle ilişkili olmamalarına dikkat ederek öne sürdüm. Biz araştırmanın adli makamlarda devam ederken fikir yürütülmemesi ve böyle bir kurulun federasyon yapılaşmasında ve seçim şeklinin oluşumundaki çarpıklığın boyutlarını tespit etmesi düşüncesindeyiz.

Mutlaka yeni bir yapılaşma gerekiyor. Bundan önceki seçimlerde birçok şüpheli adayın ortaya çıktığını ve Mehmet Ali Yılmaz'ın bir seçimi 'tabancalı bakan' olarak yönettiğini biliyoruz. Zaten o zamanki ihmalimiz bugünkü olayları yarattı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır