kapat
06.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

OHAL kalktı

Esenler Kaymakamı Ali Gün 26 sokakta 2 gündür uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırıldığını bildirdi
İki gün önce Romanlar ile Siirtliler arasında meydan savaşının yaşandığı Esenler'de sürdürülen gece sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Olayların artık yatıştığını söyleyen Esenler Kaymakamı Ali Gün, Karabayır Mahallesi'ndeki 682 ile 699, 722 ile 729 arası sokaklarda ve 2 çıkış sokağında 2 gündür 18.00 ile 06.00 saatleri arasında uygulanan yasağın kalktığını açıkladı. İstanbul Valisi Erol Çakır ve Emniyet Müdürü Hasan Özdemir'in de katılımıyla gerçekleştirilen haftalık güvenlik toplantısında durumu değerlendirdiklerini söyleyen Gün, "bölgedeki tansiyonun büyük oranda düşmesi de dikkate alınarak, Vali Çakır'ın görüşleri doğrultusunda sokağa çıkma yasağının kaldırılmasını kararlaştırdık" dedi. Bölgede geçici bir polis karakolu oluşturulduğunu belirten Gün, "olayların tekrarlanması halinde sokağa çıkma yasağının yeniden değerlendirileceğini" sözlerine ekledi.

Çeribaşılar: Bizi hor gördüler
Esenler'deki Sakarya Caddesi'nde, Siirtliler ile Romanlar arasında yaşanan ve 1 kişinin ölümü 21 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olaylarla ilgili soruşturma sürüyor. Bir Roman vatandaşın Siirtli demirci ustası Mehmet Keleş'e 3 milyon liraya yaptırdığı kapı menteşesi için para ödememesi üzerine başlayan kavgada olayları kışkırtmakla suçlanan "çeribaşılar" Çetin Ertekin, Cevat Atlı, Hasan Basiç, Mehmet Sarı ve Yılmaz Gezginci şu yorumu yaptı:

"Daha önce bu gruplarla aramızda birçok kez sürtüşme yaşandı. Yıllardır aynı mahallede yaşadığımız halde birbirimizi hiç sevmedik. Nadiren birbirimizle iş yaptık. Olayın bu kadar büyümesinin sebebi, geçmişten gelen gerginlik. Bir arkadaşımızı dövdüler. Bizi hor görmeleri boğazımıza kadar geldi. Ve hepimiz kavgaya başladık."

Mustafa ŞEKEROĞLU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır