kapat
06.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ayşen'in çilesi

SSK hastanesinde yanlış iğneyle 7 yıl önce kolu kesilen Ayşen, hakkını aramak için dün 82'nci kez adliye koridorlarındaydı
Yapılan hatalı iğne nedeniyle 7 yıl önce kolu kesilen Ayşen Başaran 82'nci kez adliyede hakkını aradı. Bilirkişi raporları nedeniyle Yargıtay'dan dönen tazminat davası Lüleburgaz Asliye Hukuk Mahkemesi'nde tekrar görülmeye başlandı. Ayşen'in avukatı Cengiz Hortoğlu duruşmada tazminatın asgari ücret üzerinden tekrar hesaplanmasını istedi. Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'nde SSK Hastanesi'nde hatalı iğne yapıldığı için sol kolu dirseğinden kesilen 7 yaşındaki Ayşen Başaran'ın ailesi, SSK Genel Müdürlüğü'ne tazminat, sağlık görevlileri aleyhine de ceza davası açarak kazanmıştı. Ancak Yargıtay, kararı bilirkişinin tazminatın hesaplanmasına ilişkin itirazları nedeniyle bozmuştu. Yargıtay'ın kararına karşı Ayşen'in avukatı Cengiz Hortoğlu, tekrar dava açarak tazminatın bugünkü asgari ücret üzerinden hesaplanmasını istedi. Tazminat davasında yapılan iki ayrı hesaplamadan biri olan 12 milyar ana para üzerinden hesaplamaya itiraz eden Hortoğlu, "1994 yılından bu yana tam 2 bin 501 gün geçti. Hesaplamanın yapıldığı tarihten bu yana, son asgari ücretin baz alınması gerekiyor. Dava 2.5 yıl daha sürebilir" diye konuştu. Duruşma bilirkişi raporlarının beklenmesi için mahkeme heyeti tarafından ertelendi.

AİLESİ İSYAN ETTİ
Duruşma sonrasında baba Hüseyin Başaran, "Devletin adaletine güvenim kalmadı. Artık Allah'ın adaletine güveniyorum. Büyük bir yıkım içindeyiz. Eşim psikolojik tedavi görüyor" derken, anne Şengül Başaran , "Bizim yaşadıklarımız ne olacak? Peki bu sıkıntıların hesabını kim ödeyecek?" diye konuştu.

Erdem ESEN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır