kapat
07.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Savaştılar

Erken finalde gerilim doruktaydı.. Tempo en üst düzeydeydi. Güzellikler vardı çirkinlikler vardı. Herşeye karşın müthiş bir maç oldu. İzleyenler sürekli ayaktaydı. G.Antep çok diri çok canlı bir ekip... Kazanmak için her şeyi yaptı ancak ölü toplardaki dikkatsizliklerinin ve yetersizliklerinin faturasını ödediler. Beşiktaş muazzam savaştı. Tekmeye kafa uzatılar. Turu geçeceklerine inanmışlardı ve de Tümer gibi muhteşem bir komutanın yönetimindeydiler. Kaderi belirleyen Tümer oldu. Harika iki yan ölü top kullandı takımını öne geçirdi. Altın vuruş ile de işi bitirdi.

Gerilimin artmasında orta hakem Erol Ersoy başrolü oynadı. Maçın tamamında sertliklere göz yumdu. Bunun da ötesinde prim tanıdı. Havada uçuşan tekmelere, yumruklara sırtını döndü. Sürekli itiraz eden oyunculara sesini çıkartamadı ve tansiyonu tırmandırdı.

Daum ilginç adam.. Takım içerisinde Şaşırtıcı değişilikler yapmıştı. Üst üstte iyi maçlar çıkaran Asper neden kulübedeydi? Myhre her iki golde de hatalıydı. Ahmet Yıldırım, Beşiktaş'ın temel taşlarından biri oynatılmadı. Ali Eren ve Khlestov'u arka arkaya oynatmak "Sağ kanattan atak geliştirmeceyeğim" demektir. Demek ki Daum'un öncelikli amacı bu gölgede rakibi durdurmaktı.

Daum resmen kaşındı
Beşiktaş'ın ikinci yarıda skoru koruma çabası içersine girmesi büyük riskti. Bir kör kurşuna kurban gidebilirlerdi. Nitekim de öyle oldu. İkinci 45 dakikada tüm hatları ile saldıran G.Antep defansı açıklar veriyordu. Üçüncü golü ciddi bir biçimde düşünseler, böylesine sıkıntılar yaşamazlardı. Daum hatalar yaptı. Tümer Beşiktaş'ı hayata döndürdü.

Beşiktaşlı futbolcuların sinirli davranışlarını anlamak çok güç. Herkes her şeye itiraz ediyor. Ali Eren sarı kart için kaşındı ve gördü. İbrahim rakibinden çok yan hakem ile oynadı. Yoksa bu yeni bir moda mı? Daum ağırlığını hissettirmeli.. Alman hoca maçın uzatmaya gideceğini herhalde düşünmedi. İki golcü Ahmet Dursun ve İlhan'ı dışarı alması, çılgınlıktı. G.Antep 10 kişi kaldıktan sonra bile Beşiktaş rakip kaleye gitmeyi aklının kenarından geçirmedi. Maç uzatmaya gidince papucun pahalı olduğunu anladılar, yüklendiler ve turu aldılar.

Bu tür kupa maçlarında oyun akıllarda kalmaz, önemli olan turu geçmektir Beşiktaş savaştı ve kazandı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır