kapat
07.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Öldüren ilişki

Satanizmden haberdar olmak, satanizm kaynaklarına ulaşabilmek ile "Kötülüğün yüce efendisine hizmet et! Bu dünyadan kurtul" telkinine "Peki, olur!" demek arasında çok keskin, çok yüksek, çok geniş bir uçurum var.

Tıpkı Batı'da bazı satanist gruplar "metal" müzik yapar bilgisiyle, Beyoğlu'nda dolaşan her siyah giyinmiş "metalci" gencin yakasına yapışmak arasındaki derin cehalet" uçurumu gibi...

Dün Şelale Kadak'ın sütununda internetteki satanizme değiniliyordu. İnternette herhangi bir arama motoruna girilip de "satanizm" yazarsanız karşınıza bu konuyla ilgili on binlerce sitenin çıkacağı yazılmıştı. Superonline Genel Müdürü Savaş Ünsal çare olarak satanizm ve benzer konularda istenirse kullanılabilecek bir filtre ürettiklerini belirtmişti.

İyi! Ama ne için iyi? Çocuğunun veya başka birinin bu sitelere girmesini önlemek isteyen ailelerin ihtiyacını karşıladığı için iyi!

Yoksa Lara ve öteki intihar eden gençlerin satanist veya benzeri telkinlerden etkilendiklerini düşünerek bu filtrenin artık bir çare olacağını düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz...

Bu tür telkinler bir ergenin ruhunda radikal etkiler yaratıyorsa, hangi gerekçeye, hangi ideolojiye dayandığı sandığımız kadar önemli değildir.

Burayı hep atlıyoruz ve elmalarla armutları toplamaya çalışıyoruz.

Lara'nın intiharından sonra basına yansıyan chat kayıtları da açıkça gösteriyor ki, telkinler doğrudan satanist saçmalıklara bile yaslanmıyor.

Asıl önemli nokta buyuran-buyrulan; güçlü otorite-güçsüz kurban ilişkisinin kurulmuş olması... Bu derin duygusal ilişki önemli olan.

Bir kez bu ilişki inşa edildi mi, sıvası bugün satanizmden yarın başka bir "izm"den olur.

"Öldüren ilişki" çocuğun internetle ilişkisi değil, kurduğu bu tür ilişkidir.

Ama bu nokta umurumuzda mı? Biz sadece yasak seviyoruz...

DÜZELTME: Dünkü yazımda depremin "büyüklüğü" yerine genel yanlışa uyup "şiddeti" kavramını kullanmışım. Düzeltir, özür dilerim. Yani başlığın doğrusu, "Bu kafa 8 büyüklüğünde" olmalıydı.

Barka, Cruz ve yalnızlık
* Yatağan - Köyceğiz Termik Santralı'nın bulunduğu yer ve deprem yönünden taşıdığı riskler, merhum Prof. Barka'nın hazırladığı raporla ortaya çıktı ve dikkate alınmadığı gibi MTA'dan da kırgın ayrılmasına neden oldu. Ama bilim dünyası için iyi oldu belki de... (Namık D. Ankara)

* "Asıl rezillik nerede?" başlıklı yazınızda rezilliği iyi tarif etmişsiniz. Yalnız merak ettiğim konu şu: Neden gazetelerin haberleriyle yazarları arasında 100-150 yıl fark var. Sebebi nedir? (Sakıp Ö. Kanada)

* Yalnızlık mı? Bir arkadaşım kendi yalnızlığını şöyle tarif etti: "Hiç kafesteki kuşla evdeki kedinin yalnızlığı bir olur mu?" (Mirsad C.)

* Penelope Cruz yazınız içimde sıcak hareketlenmelere neden oldu. Bunun için teşekkür ederim. Ama Cruz'un etkileyiciliğinde sanırım inanılmaz derecede tatlı aksanı da etkili oluyor. Hayatımda ağzından çıkan kelimeleri yemek isteyeceğim birisini göreceğimi hiç düşünmemiştim. Ağzından çıkan her ses sizi sarıp, içinize işliyor... (Orhan O. İstanbul)

* Cruz'u çekici yapan tek şey İngilizce aksanı. Cameron Diaz etkileyicilik açısından Cruz'dan millerce ötedeydi... (Tolga Y. New Castle)

* Penelope Cruz "paçozlukla güzellik arasında bir yerde" değil. Paçozluğun tam üzerinde... (Pelinsu E. İstanbul)

* "Paçoz" deyimini kullanmanızı hiç beğenmedim. (Ayşe A. İstanbul)



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır