kapat
07.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İnsana yatırım: Lojistik ve transport

Hızla gelişen Elektronik İletişim ve Bilişim olanakları mesaj ve bilgi aktarımını kolaylaştırmış ve ucuzlatmıştır.
Her alanda önemli bir nokta oluşturmuş olan Elektronik İletişim beraberinde de farklı ihtiyaçları doğurmuştur. Lojistik de bu ihtiyaçlardan biri konumundadır. Ürün ve hizmet trafiğinin büyük ölçüde arttığı günümüz ekonomisinde ortaya çıkan iş yükünü karşılayacak olan Lojistik hizmetin temel taşını oluşturan da insan gücüdür.

Son yirmi yıldır dünyada Lojistik sektörü en önemli sektörlerden biri haline gelmiştir.Bu sektörün en önemli özelliği hızlı ve büyüme payının diğer sektörlere göre daha yüksek bir oranda gerçekleşmesidir.

Gelecek 10 yılda Türkiye Avrasya'nın Lojistik, Transport Merkezi;
Türkiye'de Lojistik sektörü henüz başlangıç aşamasındadır. Uluslar arası Lojistik sektörünün taleplerini , ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir kalite ve kapasitede değildir.Global ekonomi ile birlikte ABD ve ikinci olarak Avrupa'da Belçika ve Hollanda çok önemli bir yere sahip olan Lojistik Merkezleri oluşturmaktadırlar.Bu Lojistik Merkezlerine bir aday olarak Rusya ortaya çıkmaktadır. Ancak Rusya'da sistemin oturmamış olması nedeniyle tek alternatifi Avrasya içersinde yer alan Türkiye oluşturacaktır. Ülkemiz, politik ve coğrafi yapısı nedeniyle gelecek beş yıl içersinde bu Lojistik merkezlerine katılacak ve çevre ülkelerine bir hizmet ağı oluşturacaktır. Dolayısıyla bu sektörde dünya çapında gelecek olan talepleri karşılayabilecek bir konuma hazırlanmalıdır.

Türkiye bu fırsatı değerlendirmeli ve bununla birlikte uluslar arası firmalar ile iş birliğine ve hatta şirket evliliklerine yönelmelidir. Lojistik sektörünün en büyük güç kaynağını oluşturan insan kaynaklarına gereken önemi vermelidir. Bu sektöre farklı sektörlerden bireyleri katarak kabuk değiştirmelidir. Gelecek beş yıl içersinde en büyük ihtiyaç olacak olan insana yatırım yapmalıdır. Sektörün en büyük eksiği olan bu eğitime, ülkemizde birkaç üniversite tarafından başlanmıştır. Sektör nitelikli insan kaynağı için bu eğitimlerinden yararlanmalıdır.

Data Expert?tin Hizmetleri;
Data Expert bugüne kadar çeşitli sektörlere sunmuş olduğu başarılı hizmetlerine bir yenisini daha ekledi.

Data Expert Genel Müdürü Hasan Altunkaya bu sektörde verdikleri hizmetleri ve bu sektör ile ilgili görüşlerini şöyle açıklıyor:

Kuruluşumuz,'Transport & Lojistik' sektöründeki çalışmalarını , 20 yılı aşkın ulusal ve uluslar arası tecrübeye sahip Alman Danışmanlar ile yürütmekte olup aynı zamanda Avrupa'nın Lojistik Danışmanlık Marketi'nin Lideri olan 'Hertzog & Partner' birlikteliği ile sürdürmektedir.

Transport & Lojistik sektörü ile ilgili sunabileceğimiz hizmetlerimiz :
* İnsan Kaynakları Danışmanlığı ( Yönetici Bulma , Personel Seçme & Yerleştirme )

* Stratejik İş Ortaklıkları , Şirket Evlilikleri , Satış / Satın almaları ve Danışmanlığı

* Teknik Danışmanlık:

- Bilişim Teknolojileri Yapılanma ve Danışmanlığı

- Depo Planlama

- 'Total Quality Management' Danışmanlığı

'Transport & Lojistik' sektöründe yapmakta olduğu çalışmalar sonucunda başarılı bir çıkış yakalayan Data Expert, bu sektörün üzerine farklı bir bakış açısı ile eğilen ilk ve tek danışmanlık firması olmayı başarmıştır.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır