kapat
07.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HIGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Arçelik, Brandt'i kaptırdı

İflas eden Fransız beyaz eşya devi Brandt'i, 5 bin 311 işçiyi istihdam etmeyi taahhüt eden İsrailli Elco şirketi satın aldı
İflas eden Fransız beyaz eşya şirketi Brandt'i almak için devam eden yarışı İsrailli Elco şirketi kazandı. Fransız Nanterre Ticari Mahkemesi dün yaptığı değerlendirmede aralarında Arçelik'in de bulunduğu şirketlerin tekliflerini değerlendirdi. Mahkeme, beyaz eşya üreticisi Brandt'in, İsrailli Elco grubuna satılmasını kararlaştırdı.

Brandt'ı satın almak isteyen, Elco dışında, Arçelik Beko, Amerikan Whirpool, İtallan Candy uzun zamandır yoğun bir uğraş veriyordu. Brandt çalışanları, geçtiğimiz hafta yaptıkları toplantılarda, en iyi sosyal teklifi yaptığı gerekçesiyle İsrailli Elco şirketini tercih ettiklerini bildirmişlerdi. Brandt çalışanlarının görüşleri, sadece tavsiye niteliği taşıyor ve bağlayıcı bir özelliği bulunmuyordu. Beyaz eşya üreticisi Brandt'in, Fransa'da yedi fabrikasında 5 bin 311 işçi çalışıyor.

Elco, mahkemeye verdiği teklifte, altı fabrikada 4 bin 397 işçi çalıştırmayı taahhüt ederken, işten çıkartılan işçiler için 14 milyon euro tutarında tazminat vereceğini taahhüt etmişti. Brandt'e İspanyol Fargo ile teklif veren Elco, yıllık 1.2 milyar dolarlık ciroya sahip.

Arçelik ise 4 bin 187 çalışana iş vermeyi ve iki yıl içinde 500 milyon euro yatırım yapmayı teklif etmişti. Arçelik Genel Müdürü Nedim Esgin, Arçelik'in 5 bin 800 çalışanı ve 55 ülkeye satılan markalarıyla dünya şirketi olma yolundaki çalışmalarını eskisi gibi sürdüreceğini söyledi. Esgin, "Avrupa'nın yedinci büyük beyaz eşya üretici olan Arçelik'in hedefi, uluslararası pazarlarda büyümektir. Yurtiçi ve yurtdışı ortaklıklar, satın almalar ve evlilikler bu hedefe ulaşmanın birer aracıdır" dedi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır