kapat
07.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HIGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Fransız Brandt bugün yeni sahibini buluyor

Arçelik dört grupla birlikte Fransız beyaz eşya şirketine talip oldu. Satın alabilirse dünyanın 4. büyüğü olacak
Nanterre Ticari Mahkemesi, beyaz eşya üreticisi Brandt grubunu satın almak isteyen, aralarında Arçelik Beko'nun da bulunduğu beş firma arasından kimi seçtiğini bugün açıklayacak. Arçelik, mali sıkıntıya düşerek konkordato ilan eden mutfak aletleri üreticisi Moulinex-Brandt şirketinin Brandt grubuyla ilgilendiğini geçtiğimiz aylarda Borsa'ya gönderdiği açıklamayla duyurmuştu. Dünyanın ilk sebze doğrama robotunu üreten Moulinex, bu yıl 17 milyar Frank cirosu bulunan Brandt ile ortaklığa gitti. Moulinex, geçtiğimiz yıl 130 milyon euro zarar etmişti.

TEKLİFLER ALINDI
Nanterre Mahkemesi, geçtiğimiz hafta beş grubun yöneticilerinin sundukları teklifleri ayrı ayrı dinlemişti. Brandt'ı almak için, Amerikan Whirpool, İtalyan Candy ve yarışa son katılan İsrailli Elco grubu uzun zamandır yoğun uğraş veriyor. Öte yandan Brandt'ın üst düzey yöneticilerinden oluşan bir grup, Brandt'ın sahip olduğu 7 fabrika içinden sadece Aizenay'daki fabrikayı almak için ayrı bir teklif sunmuştu.

Arçelik Beko, Brandt'ı satın alması halinde, dünyanın 4. büyük beyaz eşya üreticisi olacak. Arçelik-Beko, şu anda Avrupa'nın beyaz eşya üretimi konusunda 7. büyük grubu olarak gösteriliyor. Brandt çalışanları, geçtiğimiz hafta yaptıkları toplantılarda, en iyi sosyal teklifi yaptığı gerekçesiyle İsrailli Elco şirketini tercih ettiklerini bildirmişlerdi. Çalışanların görüşleri, sadece tavsiye niteliği taşıyor ve bağlayıcı bir özelliği bulunmuyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır