kapat
07.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HIGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Dünyanın en yenileri Amerika'da buluştu

ABD, geçtiğimiz hafta iki dev fuarla sarsıldı... Otomotivin başkenti Detroit'te otomobil fuarı, dünyanın en renkli şehirlerinden Las Vegas'ta ise elektronik fuarı ziyaretçileri büyüledi.
1 milyona yakın ziyaretçinin gezmesi beklenen Detroit Motor Show'da 51 marka, yeni modellerini ve konsept araçlarını sergiliyor. 7 bine yakın gazetecinin izlediği şovda, çok kullanım amaçlı araçlar ve konsept otomobiller en fazla dikkati çekenler.

Kumarhaneler şehri Las Vegas'ın konukları ise teknoloji tutkunlarıydı... Dünya Elektronik Fuarı'nda (CES 2002) 70 ülkeden 2 bin katılımcı, geleceğin teknolojisini sergiledi. Yılda 70 milyar dolarlık satış yapan şirketlerin katıldığı fuarda, kablosuz ürünler, son DVD teknolojisi, telefonlar, dijital kameralar büyük ilgi gördü. CES 2002'nin en büyük özelliği de tüketicilerin rahatça kullanabileceği basit ürünlerin sergilenmesiydi. İşte iki dev fuarda dikkati çekenler...

Geleceğin pick-up'ı görücüye çıktı
Klasik pick-uplar'ın devri bitiyor. ABD'li otomobil üreticileri çok kullanım amaçlı pick-uplar'ı pazara sürmeye hazırlanıyor. Dodge M80 de bunlardan biri. Dört çekerli konsept M80, 3.7 litrelik motora sahip. Arazi meraklılarına duyurulur...

Volvo SCC yılın konsepti seçildi
Detroit Fuarı'nda, yılın konsepti ödülünü alan otomobil de belli oldu. Automotive News Dergisi, Yılın Konsept Otomobili unvanını Volvo SCC'ye verdi. Volvo SCC'nin özellikleri saymakla bitmiyor ama, sürücüye ölü noktaları haber veren gizli kameralar ve gece görüşünü artıran kızıl ötesi destekli farlar en fazla dikkati çekenler diyebiliriz. Otomobilin kazaları minimuma indireceği belirtiliyor.

Mercedes'in 6 kişilik dolmuşu!
Spor bir otomobil düşünün ama 6 kişilik! İşte Mercedes de Vision GST'yi yaratarak herkesi şaşırttı. Station wagon, SUV ve coupe karışımı bir araç olan Mercedes Vision GST, teknolojinin tüm imkânlarından faydalanmış. Araçta DVD'den oyun konsoluna kadar birçok ekipman bulunuyor. 100 km'ye 7 saniyede ulaşan konsept, 360 beygir güç üreten 5.5 litrelik motora sahip.

Hayatı kolaylaştıran ürünler

İşadamlarının yeni sekreteri
İlk bakışta ufak bir cep telefonunu andıran Treo'nun marifetleri boyutunun aksine saymakla bitmiyor. Treo, telefonun yanı sıra Palm ve ajanda olarak da kullanılabiliyor. Bu yıl içinde piyasaya sürülecek ürün işadamlarının gözdesi olmaya aday...

Takside DVD keyfi sürülecek
Microsoft, taksiyle yolculuk edenler için yeni bir ürün geliştirdi. Şirket, sıkışık trafikte insanların canının sıkılacağını düşünerek, taksilere özel TV tasarladı. Müşteriler artık aracın tavanındaki ekrandan isteği filmi seyredebilecek.

Akıllı tava ile yemekler yanmayacak
Ev hanımlarına müjde, çünkü artık yemekleriniz ateşin üstünde unutulup yanmayacak... Las Vegas'ta sergilenen dijital tava, sayesinde yemekler tam kıvamında pişiriliyor. Tavanın sapındaki dijital ekrana, yemeği ne kadar pişirmek istediğinizi belirttiğinizde akıllı tava sizi zamanında uyarıyor. Ne diyelim şimdiden afiyet olsun.

Mete TANSU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır