kapat
6tr>
07.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HIGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ford'un sır perdesi Şubat'ta kalkacak

Ford Otosan'ın Avrupa yollarında herkesten gizli dolaşan V 227 kod adlı aracı, Şubat 2002'de Hollanda'daki fuarda gün yüzüne çıkacak
Sadece Ford Otosan'ın Kocaeli fabrikasında üretilerek tüm Avrupa'ya ihraç edilecek V 227 kod isimli hafif ticari araç önümüzdeki yıl ortaya çıkıyor. Ford Otosan çalışanlarından bile sır gibi saklanan projeye göre, herkesin merakla beklediği araç, 7 Şubat 2002'de Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da yapılacak ticari araç fuarında gösterilecek. Hatta bir gün önce yapılacak özel kokteylde, V 227 gazetecilere gösterilecek. Tabii ki hafif ticari araç, o gece kod adından da kurtularak, gerçek ismine kavuşacak. Ancak Koç Topluluğu'na yılda 1 milyar dolarlık ihracat geliri sağlayacak V 227, Amsterdam'da sadece gözlere hitap edecek! Çünkü basın ve medya mensupları, hafif ticari aracın içine girip, inceleyemeyecek. Şirket, marka casusları nedeniyle aracın ar-ge çalışmalarında da gizlilikten ödün vermiyordu. Aracın fabrikadaki denemeleri mesai bitimi sonrası yapılıyordu.

Avrupa yollarında 200 adet V 227 prototipinin test sürüşleri yapılırken, şirket daha şimdiden Avrupa pazarlarında sipariş bağlantılarını yaptı bile. Ford Avrupa'nın çiçeği burnunda yeni CEO'su David Thursfield, geçtiğimiz yıl Avrupa'da sıkıntılı günler geçiren Ford'u, Türkiye'de üretilecek bu araçla hareketlendirmeyi hedefliyor. 750 milyon dolara malolan Ford Otosan'ın Kocaeli fabrikasının 150 bin adetlik kapasitesi bulunuyor. Fabrikada yeni Ford Transit'ten yılda 40 bin adet, V 227'den 100 bin adet ve ağır ticari araç ile kamyondan 10 bin adet üretilecek.

750 MİLYON DOLARLIK DEV YATIRIMIN V 227 HEYECANI
V 227'nin üretileceği Ford Otosan'ın Kocaeli fabrikası 20 Nisan 2001'de açılmıştı. 750 milyon dolara mal olan tesisin açılışına Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, o dönemin Ford Motor Başkanı Jack Nasser ve birçok davetli katılmıştı. Şirket, 1 milyar dolarlık ihracat yapacağı aracın gün ışığına çıkacak olması nedeniyle oldukça heyecanlı.

Santa Fe'de 3 ay kuyruk var
* DaimlerChrysler ile Mitsubishi, Kuzey Almanya'da motor üretim fabrikası kuruyor. Yeni tesis, yılda 300 bin adet benzinli motor üretecek.

* PSA (Pegueot-Citroen) ve Toyota, 2005 yılından tibaren yılda 300 bin küçük otomobil üretmeye hazırlanıyor. Fabrika için arayışlarda bulunan iki şirket, üretim merkezi olarak Çekoslovakya'yı seçti.

* Toyota ve Honda, ABD'deki satışlarını yüzde 19.3 artırdı.

* Renault ile Nissan ittifakının ilk ortak fabrikası Brezilya'da açıldı. Fabrikada 2001 yılı sonundan itibaren Renault Master modelinin montajı yapılacak. 2002 yılı Mayıs'ında ise Nissan Frontier pick-up'ın üretimine başlanacak.

* Koreli Hyundai, dört çekerli aracı Santa Fe'yi satın almak isteyenlerin 3 ay beklemek zorunda olduğunu açıkladı. Şirket yılda 300 bin Santa Fe üretiyor.

Mete TANSU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır