kapat
07.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

12 Dev Adam basarır

Dünya Şampiyonası'nda ilk turu biraz dikkatli oynarsak namağlup geçeriz. Ama 2. turda Kanada, Yugoslavya ve İspanya'yı geçmek için 12 Dev Adam'a ihtiyacımız var. Bir de takım gibi oynamaya
Dünya Kupası'nda ilk turda guptan çıkma şansımız çok yüksek. Korkulan takımlardan hiçbiri bize düşmedi ama kapalı kutu takımlarla eşleştik. Orada da kötü bir sürprizle karşılaşmayıp ve son bir yıldaki performanslarından farklı rakiplerle oynamazsak 2. tura namağlup çıkarız.

Ama 2. turda 6'lı gruplarda muhtemelen eşleşeceğimiz İspanya, Yugoslavya ve Kanada hakikaten çok güçlü takımlar. Çeyrek final için bu üç takımdan bir tanesini altımıza almamız lazım ki, ABD'den uzak duralım. Yoksa ilk 4 hedefimizden uzaklaşırız.

İlk turdaki rakiplerimiz arasında en iyisi Brezilya. Zira Brezilya Olimpiyat ve Dünya Şampiyonaları'nda tecrübeli bir takım. Amerika Kupası'nda finalde Arjantin'e yenildiler. Brezilya'nın yurtdışında oynayan fazla oyuncusu yok. O yüzden Dünya Şampiyonası'nda, kadro olarak Amerika Kupası'na göre fazla yenilik yapacaklarını sanmıyorum. Ancak Brezilya'nın seribaşı seçilmesi kura gecesinin en büyük sürpriziydi.

Porto Riko ise halen Jose Ortiz'li kadrosuyla oynuyor. Porto Riko'da sezon başında Toronto Raptors kadrosunda yer alan Carlos Arrayo ile Suns'ta oynayan Daniel Santiago da bulunuyor. Biz, Avrupa Şampiyonası öncesi olduğu gibi iyi bir hazırlık dönemi geçirirsek ilk turda problem yaşamayız.

Kanada'ya dikkat
Yugoslavya ve İspanya'yı fazla anlatmaya gerek yok. Kanada ise ilginç bir ekip.4 NBA oyuncuları var: Rick Fox (Lakers), Todd MacCullough (Nets), Steve Nash (Mavericks), Magloire (Hornets). Bunlardan MacCullough ve Nash Amerika Kupası'nda oynadı. Ama Dünya Şampiyonası'nda dördü de oynayacak. Bunlar turnuvaya gerçekten iyi konsantre olursa Kanada, ABD'den sonra en güçlü şampiyon adayı olur. İspanya'da ise dikkat edilmesi gereken Paul Gasol var. Bu sezonun en iyi çaylak oyuncusu seçilmesine kesin gözüyle bakılan Gasol çok ilerleme kaydetti. İspanya da bizim için çok ciddi bir rakip olacaktır.

Bana göre ikinci turda mümkün olduğu kadar biraraya gelmeyi başaran takımlar avantajlı. Avrupa Şampiyonası'nda olduğu gibi takım olma yolunda önemli adımlar atmalıyız. Belki Kanada bu zorluğu yaşayabilir. İkinci turda da Kanada ve İspanya'yı altımıza alabiliriz ama 12 Dev Adam gibi oynarsak.Dünya Şampiyonası'ndaki en büyük favorim ABD. Kanada, Yugoslavya ve Arjantin sürpriz yapabilecek takımlar, İspanya, İtalya, Almanya ve Türkiye de bunların ayağını kaydırabilecek güçte takımlar.

KURANIN YANKILARI

Kapalı kutu
İLK tur kolay gibi gözüküyor ama özellikle Brezilya ve Porto Riko bizim için kapalı kutu. İlk turu geçersek 2. turda muhtemel rakibimiz olacak İspanya, Kanada ve Yugoslavya gibi ülkelerin basketbolda yeri belli. İkinci tur için şanssız bir kura çektik. Biz bu güçlü takımlar içinde zorlu mücadeleler vererek ilk kez katılacağımız şampiyonada en iyi dereceyi almak için yoğun bir çaba içinde olacağız. TURGAY DEMİREL

3 galibiyet şart
İLK turda bizi zorlayacak Brezilya ve Porto Riko ile hiç karşılaşmadık. Bizim için kapalı kutular. Ancak ilk turu geçeriz. Çeyrek finale çıkabilmemiz için ilk turdaki üç maçı da kazanıp, 2. turda İspanya, Yugoslavya ve Kanada'dan birini yenmemiz lazım. Biz Kanada'yı seribaşı düşünüyorduk ama herşey değişti. İyi bir hazırlık dönemi geçirip, turnuvada başarılı olacağımıza inanıyorum. AYDIN ÖRS

İlk tur kolay
İLK turdaki grubumuz avantajlı. Ancak 2. turda işimiz hiç kolay olmayacak. İspanya ve Yugoslavya'yı yakından tanıyoruz. Oradan ilk 4'e girmek zor olacak. Almanya'nın yerinde olmak isterdik. Çünkü o zaman ABD ile sadece grupta karşılaşıp, finale kadar oynamama avantajını yakalıyorduk. Ayrıca onların yan grubu daha avantajlı. Yine de elimizden gelenin en iyisini yapıp, Türkiye'yi başarıyla temsil edeceğiz. DOĞAN HAKYEMEZ

Murat MURATHANOĞLU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır