kapat
07.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Efes'in şeref turu

Kambala'nın pota altını domine ettiği karşılaşmada 2.çeyreğin ilk bölümü hariç hep üstün oynayan Efes Pilsen, Stombergas ve Ömer'in de katkılarıyla rahat bir galibiyete imza attı
Geçtiğimiz hafta Malaga'da tarihi bir galibiyete imza atan Efes Pilsen, grup sonuncusu Charleroi önüne çıkarken kafaca rahattı. Malaga-Olympiakos maçının tekrarlanma ihtimali küçük olduğu için lacivert-beyazlıların kabuslu günlere dönme olasılığı zayıf görünüyordu.

Brown ve Kambala'nın kendilerini göstererek başladıkları ilk çeyrekte 4-4 geçilen ilk 1.5 dakikanın ardından 5.5 dakikada yakalanan 15-5'lik seri maçın kontrolünü tam anlamıyla Efes Pilsen'e getirdi. İlk çeyrek 23-15 biterken Efes'te sadece Kambala (10), Brown (9) ve Mehmet (4) sayı bulmuştu.

İkinci çeyrekte farkın giderek açılacağını ümit ediyorduk. Ne var ki 5 dakika boyunca Huggins'in coştuğu 8-3'lük seriyle fark 3 sayıya iniverdi (26-23). İşte ondan sonra Ömer sahneye çıktı. Savunmada ve hücumda takıma getirdiği tempoyla Ömer Onan, üst üste fast breakler buldurdu. Brown ve Mehmet'in katkılarıyla devre 38-28 lehimize sonuçlandı.

Stombergas açıldı
3.çeyrekte sezon başından seri ateşleme safhasına geçmesini beklediğimiz Suskun Silah Stombergas ortaya çıktı. Kambala'ya indirilen toplar ve Stombergas'ın üçlükleri, 2.5 dakikada 7-0'lık bir seri ve 45-32'lik üstünlüğü getirdi. Kalan bölümde alan savunmasına da geçen Efes Pilsen, maçın kontrolünü bir daha bırakmamak üzere geri aldı.

Son çeyreğe 58-44 önde giren lacivert-beyazlılar, farkı bir ara 22 sayıya kadar çıkardı (76-54). Kalan bölümde savunma gevşeyince fark kapandıysa da Efes, salondan 78-65 galip ayrıldı.

MERT AYDIN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır