kapat
07.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Garantiyi açıklayın

"F.Bahçe Başkanı, 'Ulusoy'dan garanti aldım' diyor. G.Saraylı'nın ayağını kırana ceza yok garantisi mi?"

Mağdur olan biziz, ama suçlanıyoruz
Galatasaray 2. Başkanı Fatih Altaylı, dünkü basın toplantısında yine gündem belirleyecek açıklamalar yaptı. İşte Altaylı'nın bombaları: "Hakem hatalarından mağdur oluyoruz. Ama sanki biz hakemlerle buraya gelmişiz gibi suçlanmaya başlandık. Yaratılan bu ortamda hakemlere suç bulmuyorum. Size son 4 maçtaki faul istatistiklerini veriyorum: Denizli maçında bize 22 faul yapılırken, bizim faul sayımız 10. A.Gücü maçında 24'e 16, Yozgat maçında 15'e 10, Antalya maçında da rakibin 25 faulüne karşılık bizim faul sayımız 10.

Hakemle oynayan Avrupa'da sıfır çeker
Hakemlerle oynarsanız Avrupa'da sıfır çekersiniz. Ama futbol oynarsanız UEFA Kupası'nı alır, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıkarsınız. Dünya Kupası'nda bir tane Türk hakemi yoksa, suçlusu G.Saray mı? Dünya sıralamasında 7'nciliğe yükseldik. Bir rakibimiz de iki sıra yükselip 96'ncılığa gelmiş. Tebrik ederiz. F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım hakemlerin torbadan çıkması için istekte bulunmuştu. Daha sonra yine kendisi, 'Ulusoy'dan garanti aldık, torbaya gerek yok' dedi. Bu garanti nedir? Net bir açıklama bekliyoruz.

G.Saray'ın önünü kesme garantisi mi?
Yoksa bu garantinin anlamı, 'Merak etmeyin bundan sonra sizi kollayacağız' mı, 'Bundan sonra Galatasaray'ın önünü keseceğiz' mi, 'Merak etmeyin, ne yaparlarsa yapsınlar rakiplerini eksik bırakmayacağız' mı, 'Galatasaraylı futbolcuların ayaklarını kıranlara ceza vermeyeceğiz' mi? Verilen bu garantinin ne olduğunu herkes merak ediyor. Merak etmeyenler de çok büyük yanlış yapıyor. Spor camiası, bu garantinin arkasında neler olacağını merak etmezse, yarın öbür gün kimlere ne gibi garantiler verileceğini kimse bilemez.

Yarılan kafamızla açıklama yaparız
Geçen sezon taraftarlarımız F.Bahçe Stadı'nda lağımın içinde maç izledi. Futbolcularımız ve yöneticilerimiz soyunma odası koridorlarında dayak yedi. Bunlar unutuldu. Basın hep tek taraflı davrandı. F.Bahçe yönetimi bizi Şükrü Saraçoğlu Stadı'na davet etti. Biz de bütün yönetim oraya gideceğiz. Çıkacak olaylardan Fenerbahçe Kulübü ve polis sorumludur. Biz oraya spor müsabakası izlemeye gidiyoruz. Can korkusu diye birşey söz konusu olamaz. Bizi koruyamazlarsa, geçmişte olduğu gibi yarılan kafamızla oturur basın toplantımızı yaparız.

Sergen ve Sinan Engin yanlış yaptı
İlhan Mansız, Beşiktaş'a gitmeden önce bize imza attı. (Bu anda İlhan'ın, Ali Dürüst'ün ve UEFA adına Saadettin Saran'ın imzaladığı sözleşmeyi gösterdi.) İlhan Beşiktaş'ı seçince 1 milyon dolarlık tazminat hakkımızı talep etmedik. Ama Sinan Engin şu anda futbolcumuz olan Sergen'e transfer teklifi yapıyor. Bu konuda ciddi değil ki, sakatlığından sonra Sergen konusunu hiç açmıyor. İşlerine yaramayacağını anladılar. Yine de şampiyonluk yolunda çekiştiğimiz Beşiktaş'ın Sergen'e avans vermediğini nereden bileceğiz? Biz Sergen'e iki kez kucak açtık. Bir gece yöneticilerimizin çıktığı bara girdiğinde bile tepki göstermedik. Ama o bize yanlış yaptı.

Süren'in sözleri tamamen doğru
Faruk Süren'in açıklamaları son derece doğru; biz onların ayak izlerini takip ediyoruz. Çünkü onun zamanında sportif başarılara imza atıldı. Ancak biz artı olarak Süren dönemindeki borçları ödedik. Başlattıkları halka arz konusunda önemli adımlar attık. Daha önceleri 4 futbolcuya ödedikleri parayla biz bir takım kurduk. Son olarak şunları söylemek istiyorum; G.Saray çöplükte öten tek horoz olduğu için herkes tarafından kıskanılıyor. Çünkü Galatasaray futbol takımı Avrupa'da Türkiye'yi başarıyla temsil eden ve AB'ye girme konusunda çok şeyler veren tek unsur.

ALTAYLI'DAN İNCİLER

Lucescu imzalayacak
Salı akşamı ben ve Özer Saraçoğlu, Lucescu ile görüşüp sözleşmesini uzatmak istediğimizi söyledik. Lucescu kongre öncesi buna sıcak bakmadı. Yönetimin değişme ihtimaline karşı Özhan Canaydın ve Ali Dürüst'le görüştüğümü, onların da onayını aldığımı söyleyince kabul etti. 10 gün içinde yeni bir anlaşma yapacağız. Çünkü G.Saray'da sezon ortasında 5-10 hoca değişmez.

Hakan'da biz haklıyız
Barcelona maçı sonrası Hakan'a 25 bin dolar civarında bir para cezası verdik. Ayrıca sözleşme imzalamadığı için kadro dışı bıraktık. Daha önce, 'Disiplinsiz futbolculara neden ceza verilmiyor?' diyenler, Okan ve Emre konusunda, 'Neden önlem almadınız?' eleştirilerini yapanlar, şimdi gazetelerine 'Öldürseydiniz bari' diye manşet atıyorlar. Artık futbolculara verilen cezaları basına açıklamayacağız.

Sakatlara milli veto
Sakat futbolcularımızın Ekvator'la yapılacak milli maça gitmesini uygun bulmuyoruz. Bu özel bir maç. Emre ile Hasan ileride Milli Takım'a daha çok hizmet edecekler. Bu durumda onların affını isteyeceğiz.

Artık yöneticilik yok
Eşime ve dostlarıma, 8 aylığına yönetime girdiğime dair söz verdim. Bu yüzden, bundan sonra hiçbir yerde görev almayacağım. Ben Özhan Canaydın, Alp Yalman ve Faruk Süren'le ben her zaman oturup konuşurum. Hepimiz dost ve arkadaşız.

YAŞAR YALÇIN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır