kapat
07.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Altın ayak Tümer

Tümer'in iki ortasında İlhan ve Tayfur'un gollerine Romashenko cevap verdi. 10 kişilik G.Antep +94'te Cesar ile turu uzatmaya taşıdı. Tümer, Van Bastenvari golüyle işi bitirdi
İki takım da kupayı istiyordu. Ama teknik adamları daha çok istiyordu. Beşiktaş'ın hocası Daum bunu açık açık söylüyordu. Samet Aybaba da geçen yıl G.Birliği'nde tattığı kupa şampiyonluğunu G.Antep'in başında tekrarlamak niyetindeydi.

Ancak teknik heyetlerin isteğinin sahada pozitif bir futbola dönüştüğünü söylemek güçtü. Hele Daum'un G.Antep'te sahaya sürdüğü 11 dikkat çekiciydi. Kalede Asper'in yerine Myhre vardı. "Atom Karınca" Cesar'ı durdurmak için Erman, Romashenko'nun etkisini azaltmak için Khlestov ve orta sahaya güç katmak için Baya ilk 11'deydi.

Fotokopi goller
Orta sahada kilitlenen ve top kayıplarıyla zevksizleşen maça goller renk kattı. 15. dakikada Tümer'in sağ çaprazdan sol ayağıyla ortaladığı topa İlhan kafayı çaktı. Hasan'ın kontrol edemediği topu filelere yapıştıran İlhan daha maç başlamadan kendisine edilen küfürlere de yanıt veriyordu: 0-1. Hem de işaret parmağını dudaklarına götürüp sus işareti yaparak... 6 dakika sonra Fatih'e Ronaldo'nun faulü ile kazanılan frikiği Romashenko kullandı. Yaptığı top kayıplarıyla sol kanadı verimsiz kılan Beyaz Rus futbolcu Myhre'yi sağ direğin dibinden avladı: 1-1.

Beşiktaş ikinci golünü ilkinin kopyası şekilde attı. 33'te herkes G.Antep lehine taç beklerken Beşiktaş yardımcı hakem Baki Tuncay Akkın'ın ısrarıyla sağ çaprazda bir serbest atış kazandı. Tümer yine sol ayağıyla kale sahasına kesti. Kafayı bu kez Tayfur dokundu: 1-2. Beşiktaş, Samsun maçında değerlendirilemeyen pozisyonlar sonrası yaptığı gol çalışmalarının meyvasını almıştı. Devrenin son anlarında Fatih'in ofsayt pozisyonunda attığı gol G.Antep'in hücumdaki etkisizliğinin sebebini de gösteriyordu. Büyük ümit bağlanan Fatih'in 5. ofsaytıydı bu.

Yüksek gerilim
63'te Mustafa Şahintürk'ün ceza yayı içinden şutu Myhre'yi geçti ama direkten döndü. Gol gelmedikçe gerilim arttı ve ip 81. dakikada kopmanın eşiğine geldi. Baya gole giderken anlaşılmaz bir bayrak kaldıran yardımcı Adil Sinem'in uyarısıyla sahaya 6 dakika önce giren Viola kırmızı kart gördü. 11 kişiyle ancak bir frikik golü bulabilen G.Antep, 10 kişiyle ne yapacaktı ki? Ama yaptı. +94'te Mustafa Şahintürk doldurdu. Fatih aşırdı. Cesar'ın vuruşu Myhre'nin bacakları arasından filelere gitti: 2-2.

Artık yarı finalisti "Altın gol" belirleyecekti. Ve gerçekten "Altın gol" adına yakışır güzellikte bir gol geldi Tümer'den. Yıldız futbolcu, +95'te sağ çaprazdan Van Basten gibi vurdu: 2-3.

G.ANTEP NOTLARI

Myhre kaleyi aldı
Beşiktaş'ın Norveçli kalecisi Mhyre, Asper'den formayı aldı. Norveçli G.Antep maçı öncesi teknik direktör Daum ile görüşerek, "Hazırım. Kaleye geçmek istiyorum" diye konuştu. Alman hoca da, Norveçli'nin ısrarlarını kıramayınca 4 maçtır hatasız oynayan ve sadece 1 gol yiyen Asper böylece yedeğe düştü. Öte yandan Mhrye, 12 Şubat'ta Brüksel'de Belçika ile özel bir maç yapacak olan Norveç Milli Takımı'nın aday kadrosuna da çağrıldı.

Seçimi bekliyor
Beşiktaş Başkanı Serdar Bilgili ve teknik direktör Daum, dün G.Antep'e özel uçakla geldiler. Başkan Bilgili ve Alman teknik adam, uçakta gelecekle ilgili planlar da yaptılar. Bu görüşmede Daum, Serdar Bilgili'ye, "Başkan, sana inanıyor ve güveniyorum. Beşiktaş'ta da kalmak istiyorum. Ancak kararımı seçimden sonra vereceğim" dedi. Daum'un bu kararına sıcak bakan Bilgili, memleketi K.Maraş'a giderek iplik ve kumaş fabrikalarını da gezdi.

İlhan'a protesto
G.Antepli taraftarlar, maç öncesi Beşiktaş'ı protesto ederken, özellikle İlhan Mansız'a küfür yağdılar. İki takım arasında ligde İstanbul'da oynanan maçta, Beşiktaşlı taraftarlar sahaya inmiş, İlhan da attığı golden sonra korner bayrağını tekmelemişti. Maç öncesi iki teknik adam 11'lerini birbirlerinden sakladılar. Daum, Ahmet Dursun'u maç kadrosuna 14. sırada yazdırdı ama 11'e koydu

Marinho ayrıldı
Beşiktaş yönetimi büyük sükse ile transfer ettiği Brezilyalı Marinho ile dün yollarını ayırdı ve sözleşmesini feshetti. Yönetici Mete Düren, "Marinho eşinden dolayı Türkiye'de kalmak istemiyordu. Kendisine sözleşmesini feshettiğimiz için para ödemeyeceğiz. Ödediklerimizi de geri aldık. Ayrıca bu sezon başka bir takımda oynarsa da, bonservisinden para alacağız" ifadesini kullandı.

Fatih Doğan



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır