kapat
07.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HIGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ecstasy ruh sağlığını bozuyor!

İngiltere'de daha çok kulüp müdavimlerinin okuduğu Mixmag adlı derginin aboneleri arasında yapılan bir araştırma, ecstasy gibi uyuşturucu hapları kullananların akıl sağlıklarının diğerlerine oranla yüzde 25 oranında daha fazla tehdit altında olduğunu ortaya koydu.
Her 4 kulüp müdavimi hap kullanıcısından birinin psikolojik sorunları var. İstatistiklere göre diğer kesimlerde bu oran beş kişide bir! Bin kulüp müdaviminin katıldığı ankete göre bu insanların psikoloğa başvurma oranı diğerlerinin iki katı.

İtalya'yı Okyanus virüsü vurdu!
Milano Üniversitesi Virüs Bilimleri Enstitüsü'nün açıklamasına göre, 600 bin İtalyan bu kış gripten yatağa düştü. Enstitü yöneticisi Fabrizio Pregliasco "Şu anda virüs yayılma aşamasında. Kış sonunda gribe yakalananlar 3 milyonu bulacak" diyor. İtalya'ya bu yıl grip virüslerinin Çin ve Okyanusya'dan, özellikle Yeni Zelanda'dan geldiği belirtiliyor. Her 2 virüsün de belirtileri birbirine çok yakın, ayırt edilebilmelerimesi güç.

Hamilelikte alkol almayın!
Hamile kadınların çok az alkol almalarının bile, doğacak bebeğin beynindeki microglial hücreleri öldürdüğü ortaya çıktı. Sinir sisteminin ara dokularını oluşturan, microglial hücrelerin, alkole karşı beyindeki en hassas hücreler olduğu belirtiliyor. UAMS Tıp Okulu'nda yapılan bir araştırma çok az miktarda alkolün dahi, bebeğin microglial hücrelerinin gelişmesini önlediği bildirildi. Uzmanlar, hamile kadınların kesinlikle alkolden uzak durmalarını salık veriyor.

savassuzal@aol.com

Savaş SÜZAL



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır