kapat
07.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HIGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Seks, baş ağrısına birebir

Bilimadamları yaygın inanışın aksine seksin baş ağrısına iyi geldiğini söylüyor. Zira seks sırasında kan basıncı artıyor, bu da tansiyonu düşürüyor
Galler'de 1000 erkek üzerinde yapılan bir araştırma iyi bir seksin hangi sağlık sorunlarını çözdüğünü hatta yaşam süresini nasıl uzattığını ayrıntılarıyla ortaya koyuyor. Uzmanlar bütün bunları tek bir koşula bağlıyorlar: bilinçli seks yapmak!

Uzmanlara göre haftada iki kez orgazm olan erkeklerin erken ölme riski, ayda bir kere orgazm yaşayanlara göre yüzde 50 daha düşük. Chicago Üniversitesi doktorlarından Michael Roizen da haftada en az 2 kere seks yapanların düzensiz seks yapanlara oranla 1.6 yıl daha fazla yaşama ihtimallerinin olduğunu vurguladı zira atardamarları çalıştıran seks, insanın üzerindeki stresi de azaltıyor.

Bu konuda diğer bir ciddi araştırma da Edinburgh Kraliyet Hastanesi'nden geldi. Doktor David Weeks bir haftada 3 kere çiftleşenlerin sekse daha az vakit ayıran çiftlere oranla 10 yaş daha genç ve zinde göründüklerini tespit etti.

KORKAKLAR DAHA AKTİF!
Boston Üniversitesi doktorları gerilim filmlerinden hoşlanan, adrenalin salgılayan kişilerin seks hayatlarının daha hareketli olduğunu vurguluyor. Korkan insanların her türlü cinsel fanteziyi gerçekleştirmekte tereddütsüz davrandığını belirten uzmanlar daha canlı bir seks yaşantısı için rafting, trekking, bungee jumping gibi sporlar yapılmasını tavsiye ediyor.

Eğer başınız çatlayacak kadar ağrıyor ve elinizden bir şey gelmiyorsa bir de seksi deneyin. New Jersey'deki Rutgers Üniversitesi doktorları seksin başağrısına en az 2 Ibuprofen hapı kadar etkili geldiğini belirtiyor. Seks sırasında kan basıncı beyinden başlayarak bütün vücutta artıyor ve bu da tansiyonu düşürüyor. Pennsylvania'daki Wikes Üniversitesi doktorları da haftada iki kez seks yapmanın soğuk algınlığına, nezleye ve midedeki kurtçuklara iyi geldiğinin altını çiziyor. Bilimadamları hastalıklarla mücadele eden İmmunoglobulin A'nın spermde yüzde 30 daha fazla bulunduğunu belirtiyor. Ancak haftada 3 kereden fazla seks uyuşukluğu yol açıyor!

SEKS FORMDA TUTAR
Formda bir vücut için ille de spor salonuna gitmek zorunda değilsiniz. Bir saatlik seks, hem bütün kaslarınızın çalışmasını sağlar hem de bu yolla 250 kalori kaybedersiniz. California Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada çalışan erkeklerin yüzde 78'nin seks konusunda hemcinslerine oranla yüzde 30 daha aktif olduğu belirlendi. Chicago Üniversitesi'nin 500 kadınla yapılan araştırmasında ise jimnastik yapan kadınların yüzde 25'inin daha fiziksel aktivite sırasında orgazm oldukları belirtildi.

DÜNYADAN İLGİNÇ SEKS İSTATİSTİKLERİ
* Kadınların yüzde 30'u dolunay zamanında seks yaparken daha aktif oluyor.

* Sperm 10 santimetre mesafedeki dölleyeceği yumurtaya 2.5 saniyede ulaşıyor.

* Erkeklerin dörtte üçü cinsel birleşmeden 2 dakika sonra orgazm oluyor.

* Hadım erkekler, cinsel yaşamı sınırsızca yaşayanlara kıyasla 13 yıl daha fazla yaşıyor.

* Amerikan Koku ve Tad Alma Derneği'ne göre kadınlar en çok kabak, muz kabuğu ve salatalık kokusunda baştan çıkıyor.

* Her yıl 11 bin seks kazası meydana geliyor.

* Kadınların yüzde 12'sinin sperme karşı alerjisi bulunuyor.

* Hemcinslerine göre daha fazla österojene sahip olan sarışınların anne olma şansı daha yüksek.

* Her gün dünyada en az 200 milyon cinsel birleşme yaşanıyor.

* Yapılan araştırmalar seksin daha fazla sakal çıkmasına yol açtığını belirtiyor. (Noel Baba ve tarih hocalarının cazibelerinin sırrı ortaya çıktı!)

* Her yıl 250-1000 kişi (kadın-erkek) mastürbasyon yaparken ölüyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır