kapat
07.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HIGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Bir veliden diğer velilere

Sayin Sabah Gazetesi, İstanbul Alman Lisesi kurulduğu 1868 yılından bu yana yabancı dille eğitim veren okullar arasındaki saygın ve seçkin konumunu bugün de yarınlara taşıyacak şekilde korumaktadır.

135 yıllık tarihi boyunca yetiştirdiği öğrenciler arasında, halen ülkemize ve toplumumuza değerli hizmetlerini sürdüren birçok devlet adamı, diplomat, üst düzey bürokrat, bilim adamı, her dalda öğretim üyeleri, en büyük kuruluşların, şirketlerin sahipleri ve üst düzey yöneticileri, sanatkarlar, sporcu ve spor adamları, gazeteci ve köşe yazarları, yurt dışında çok iyi pozisyonlarda ülkemizi temsil eden ve sosyal hayat ve iş yaşamında mevkii sahibi çok sayıda başarılı mezunu bulunmaktadır.

Böylesine saygın ve önemli bir eğitim kurumunun, bir TV programında acımasızca saldırıya uğraması ve bütün camianın karalanmaya çalışılması hiç bir insaff ölçüsüne sığıdırılamaz. Binlerce Alman Liseliyi rencide eden bu talihsiz yayını kınıyoruz.

Yaşanmış olan olayların yüreklerde derin acılar bıraktığı kesindir, ancak bunların genellenerek İstanbul Alman Lisesini, idaresini, öğretmen ve öğrencilerini ve de mezunlarını zan altında bırakacak nitelikteki bu yayınların, orada halen öğrenim görmekte olan genç yüreklerde ne denli yaralar açabilecekleri, onların morallerini ve yarınlara taşımak istedikleri umutlarını ne denli köreltebilecekleri göz ardı edilmektedir.

Alman Lisesi ülkemize değerli, bilinçli, bilgili, üstün vasıflı, hür düşünceli öğrenciler yetiştirmeye bundan böyle de devam edecektir.

Bu bildiri özellikle Alman Lisesinde okumakta olan arkadaşlarımızın artık bu tip suçlamalara bir son verilmesi isteği, yitirdikleri özgüvenlerini, itibarlarınıf ve onurlarını geri kazanmaları için herkesin elinden geleni yapması gerekliliği üzerine yayınlanmıştır.

Bırakalım Sevgili Öğrencilerimiz sağlıklı bir ortamda öğrenimlerine devam etsinlerÉ

Saygılarımızla,

İstanbul Alman Lisesi Öğrenci Velileri

İstanbul Alman Lisesi Okul Aile Birliği

İstanbul Alman Liseliler Derneği



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır