kapat
07.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Türkler aleyhine çekilen filmler

OĞUZ ATASERT

Az once mustafa arkadasimin yazdigi yaziyi okudum ve bu konuda bende birseyler yazmaya karar verdim. Umarim bu yazdiklarimin sonucunda beni vatan haini ilan etmezsiniz. Neden'dir bilmem ama biz turkler her nezaman aleyhimiz'de birsey

soylense hemen kendimizi hic dusunmeden savunmaya cekiyor ve cogu zamanda bunu karsimizdakini hic dinlemden yapiyoruz. yasadigimiz yil'in 2002 olmasina ragmen bazi seyleri, ozellilke elestirileri , kesinlikle icimize sindiremiyoruz ve bu en kucukten en buyugumuze hepimiz icin ayni.

Bilmem kac kisi farkinda ama elstirilere,dogru yada yanlis, acik ve genis olmadigimiz surece diger milletlerle uyum saglamamiz cok zor. bugun dunyada herkezin bildigi gibi turk tarihi cok zengin,yuzlerce zaferlerle dolu ve bunun yaninda, hernekadar goz ardi etsekte, bir okadarda yanlislarla doludur. simdi size soruyorum, eger biz surekli olarak "biz bunu yaptik,biz su savasi kazandik,biz en buyuguz baskasi yok ...v.b" gibi seyleri surkeli olarak agzimizda dolastirirsak ve baskasinin yaptigi hicbir elstiriyi hicbir isimiz icin kabul edemezsek diger milletlerle nasil uyum sagliyabilir ve onlara kendi gercek yuzumuzu nasil gosterebiliriz?

Birisi kalkmis "turkler ermenileri katletti" demis ve biz'de ulke olarak seferber olmusuz, sanki diger butun islerimiz bitmis gibi, bu soylenenlere karsi cikiyoruz. birkerde birakalim isteyen istedigini soyleyebilsin aynen "HYDEPARK" da oldugu gibi. hem zaten biz turkler icin bu gibi seyler soylendigi zaman eminim turkiye icinde beraberce yasadigimiz binlerce ermeni komsumuz, arkadasimiz ve hatta kardesimiz bizden daha fazla bu konuda rahatsiz oluyorlardir aksi halde hepsi coktan ermenistana donmustu bile.

Bilmem hatirlarmisiniz ama birkac yil once bir reklam filminde ,bir hali saha macini yoneten bir hakemin konusu olmustu ve turkiyedeki tum hakemler bu reklam filminin yonetmenine adeta dusman olmuslardi. neden? neden bazi seylerin espiri tarafini goremiyoruz? neden hakkimizda hickimseye elestiri yapmak icin izin vermiyoruz? neden biz hep en iyi olmak ve diger milletler kotu olmak zorunda? bugun hepimiz evlerimizdeki ozel parali kanallarimizda holywood filmeleri seyrediyoruz ve eminim hepimiz en azindan bir kez'deolsa mafya ile ortak calisan veya cocuk kaciran yada kanunsuzca adam olduren polisleri yada askerleri bu filmler'de seyretmisizdir. ayni sekilde turkiyede boyle bir film ciksa eminim ki bu filmi yapan yonetmen DGM tarafindan en agir sekilde cezalandirilir. neden? cunku turk askeri oylesey yapmaz. cunku turk polisi oyle sey yapmaz.

Yıl 2002 ve biz bu kafayla devam edip elestirilere,dogru yada yanlis, acik olamadigimiz surece AB' ye girisimiz biraz zor gibi geliyor bana. ve eger bugun AB' ye girmis bile olsak eminim diger milletlerle aramizda sureklibir tatsizlik olur cunku elestirileri kabul edemiyor ve bu elestirilere nasilve ne sekilde cevap vermemiz gerktigini bilmiyoruz..ogrenmek'de istemiyoruz.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır