kapat
07.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

PKK'nın oyunu

PKK, 18 yıl sonra silahlı mücadeleyi "geçici" ve "şartlı" olarak durdurdu. Adını da değiştirecek olan örgütün son taktiği "tuzak" olarak yorumlanıyor
Terör örgütü PKK, 18 yıldır yürüttüğü silahlı mücadele yöntemini "geçici" ve "şartlı" olarak dondurma kararı aldı. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) uyum çabalarını, "siyasallaşma" yönündeki gayretleri için uygun zemin olarak gören PKK, taktik değiştirerek, Türkiye ve AB üyesi ülkelerdeki faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı. PKK'nın sözde 5. Olağan Genel Kurulu'nda aldığı bu karara göre, kültürel ve demokratik taleplerin yerine getirilmemesi halinde, silahlı mücadeleye yeniden dönülecek. PKK'nın bu kararı, ayrıca, örgütün isim değişikliği dahil, yeniden yapılandırılmasını öngörüyor.

MED TV'den dün yayınlanarak kamuoyuna duyurulan bu karar metninde, yeni strateji, "demokratik dönüşüm ve yeniden yapılanma" olarak tanımlanırken, silahlı eylemi durdurma kararı, şu ifadelerle yer aldı: "AB sınırları içinde ve yine Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde PKK adıyla politik, örgütsel ve pratik çalışmanın yürütülmesini durdurmak gerekli görülmüştür. Bu andan itibaren AB ve Türkiye sınırları içinde PKK adıyla herhangi bir çalışmamız olmayacaktır."

SİLAHLAR BEKLETİLİYOR
Açıklamada, silahlı mücadelenin askıya alındığı belirtilmesine rağmen, artık silahlara veda edileceği veya silahlı güçlerin tamamen dağıtılacağı yönünde herhangi bir ifadeye yer verilmedi.

İsim değişikliği, yeniden yapılanma gibi çalışmalar ise zamana bırakıldı. PKK'nın taktik değiştirmesinde, ABD'deki 11 Eylül saldırısından sonra tüm dünyada teröre bakışın değişmesinin önemli rol oynadığı belirtiliyor.

SİYASİLER UYARDI

Oyuna gelme Türkiye
Terörle mücadele konusunda uzman siyasilerin son taktiğe ilişkin görüşleri şöyle:

MEHMET AĞAR (Milletvekili): Kültürel haklar adı altında bir oyun oynanıyor. Bu noktada gedik açtırılırsa arkasından siyasi haklar gelecektir. Türkiye, sağduyu içinde bu tuzaklara düşmemeli.

BÜLENT AKARCALI (ANAP Gen. Bşk. Yrd.): Bu kararı 5 yıl önce almış olsalardı samimiyetlerine inanırdık. Bu kararın altında kendi misyonlarını tamamladıkları düşüncesi yatıyor. Her şeye rağmen hayırlı olmuş.

ÜNAL ERKAN (OHAL eski Valisi): PKK'nın siyasallaşma gayreti yeni değil. AB'ye geçiş sürecinde 'ne taviz koparırsak' diye propagandalarına ağırlık verdiler. Bunu başaramazlarsa, bu kez siyasallaşma gayretlerini daha geniş alana yaymış olacaklar. Çünkü pişman olmuş değiller.

Şamil TAYYAR



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır