kapat
07.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Aktaş'ta kim çarpıldı?

İMKB, Aktaş'ın sırasını açmaktan son anda vazgeçince bazılarının canı yandı. Ayı Fikret ve Savcı Hasan yine Aktaş hisseleriyle baş başa kaldı...
Tam 20 ay aradan sonra Aktaş Elektrik'in borsada yeniden işlem göreceğini açıklayan İMKB, son dakikada bu işten vazgeçince pek çok yatırımcının mağdur! olacağını bilemezdi... Hele Ayı Fikret lakaplı yatırımcının durumunu hiç tahmin edemezdi. Olayı özetleyelim: Aktaş'ın açılacağı haberi ile, tahtaları kapalı şirketlerin el altından alınıp satıldığı tezgah altı piyasada, Aktaş bereketi yaşandı. Hisselerin fiyatı bir anda 350-400 bin liraya kadar çıktı. Piyasadan Aktaş toplamaya çalışan ünlü spekülatörler son zamanlarda "Bu kağıt açıldığında patlayacak" söylentilerini yayıyorlardı. Takasbank verilerine göre 12 bin 526 alt hesabı bulunan Aktaş'ın hisselerini, bazı yatırımcılar fiziki olarak ellerinde bulunduruyorlar. İşte asıl spekülasyon da burada dönüyor. Borsada en son dolaşan dedikoduya göre adını Net Holding hisselerinde yaptığı alımlarla duyulan orta boy spekülatörlerden Fikret Canayakın (Ayı Fikret lakabıyla tanınıyor) ile bir dönem savcı olduğu için Savcı Hasan lakabı ile anılan bir başka spekülatörin bu tezgah altı piyasadan önemli miktarda Aktaş hissesi topladığı. Ayı Fikret'in Aktaş tahtası kapatıldıktan sonra 70 ile 120 bin civarından aldığı Aktaş hisseleri, şirketin tahtasının açılacağının duyulmasıyla 300 bin lira civarına çıktı. Yatırımcıların birbirini internet ortamında bulduğuna dikkat çekenler, "Daha Kasım 2001'de 'Aktaş yakında açılacak bekleyin', 'Aktaş almak isteyen arkadaşlar var mı?', 'Biraz sabredin açılış muhteşem olacak' gibi mesajların dolaşıyordu" bilgisini veriyor. By Bilen kod isimli yatırımcı bir internet sitesinden Aktaş'a yönelik şu tavsiyelerde bulunuyor: "Açılışta 500-600 bin lira arasında bir fiyattan satın gitsin. Ondan sonra da dönüp bakmayın. Sonuçlanmayı bekleyen mahkemeler var. Olumlu olursa ne âlâ, ama olumsuz ilk haberde güm. Hatırlarsanız geçen açılışta 600 bin liradan satılıp 300 binlerde ortalama yapmış, kapanışı ise 150 bin olmuştu. Riski seven girebilir."

Ayı Fikret ve Savcı Hasan'ın durumuna gelince... Onların Aktaş hisseleri ile hâlâ başbaşa olduğu söyleniyor. Borsada işlem göreceğini sanarak 300 bin liradan Aktaş hissesi alan yatırımcılar ise İMKB'nin "Hayır Aktaş hisselerini açmıyoruz" açıklamasıyla hüsrana uğradı. Kayıt dışı piyasadan "hisse" almayı sakıncalı bulmayanlar İMKB'ye kızıyor: Neden Enerji Bakanlığı'nın açıklamasını beklemeden tahtayı açacağını duyurdun?

HACER GEMİCİ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır