kapat
07.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

İlahi adalet mi kaza mı?
Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletinin Bremervörde kentinde aşırı kıskanç Alman askeri, ayrı yaşayan eşini öldürdükten sonra trafik kazasında hayatını kaybetti. Bremervörde polisi, 38 yaşındaki askerin, 32 yaşındaki eşini bıçaklayarak öldürdüğünü, daha sonra da otomobiliyle bir ağaca çarparak olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirtti. Katilin intihar mı ettiği yoksa kazaya mı kurban gittiği netlik kazanmadı. Çiftin 5 ve 7 yaşlarında 2 çocukları olduğu bildirildi.

Lineker kadın oldu
İngiltere Milli Takımı'nın eski golcüsü Gary Lineker televizyon reklamı için kadın kılığına girdi. Walkers patates cipsleri için peruk ve göğüslerine silikon takarak anne rolüne bürünen efsane golcünün oğlunu ise, Arsenal'in milli kalecisi David Seaman oynuyor. Korse giymek dışında kadın olmanın eğlenceli olduğunu söyleyen Lineker "Ben bile aynada kendimi tanıyamadım. Çok iyi kadın olmuşum" dedi. Lineker daha önceki Walkers reklamlarında rahibe, bebek ve şeytan kılığına girmişti. Lineker bu ay sonunda yayınlanmaya başlanacak reklamda Danimarkalı manken Helena Christiensen ile birlikte oynuyor.

Yanlış yazan muhabire ceza
İsviçre'de Fransızca yayımlanan Le Temps gazetesi yönetimi, Şubat boyunca haberlerde yapılacak her yazım hatasına 5 frank (yaklaşık 4 milyon TL) para cezası kesecek. Gazete yönetimi tarafından dün yayınlanan genelgede, "Yazım hatalarının gazetenin kalitesini düşürdüğü" kaydedildi. Cezalar sonucunda birikecek parayla personel için eğlence düzenlecek.

Havaalanında haciz savaşı
Türkmenistan Aşkabat'ta, 1995'te açılan pamuk ipliği fabrikası ihalesini kazanan, TARTEKSAN firmasının sahibi Erdal Akkartal, hükümetten alacağı 14 milyon doları alamayınca mahkemeye başvurup Türkmenistan Havayolları'na ait uçaklara haciz kararı aldırdı. İlk girişim pilotun kapıları açmaması üzerine başarısızlıkla sonuçlandı. Bunun üzerine haciz memurları, Atatürk Havalimanı'nda pusuya yatıp uçağın gelişini beklemeye başladı. Ancak uyanık Türkmenistan devleti icra memurlarına yakalanmamak için mesai saatinin sona ermesini bekleyip, uçaklarını gece geç saatlerde İstanbul'a yolluyor. Akkartal ise "Memurlara mesai fazlasını ödeyerek uçağı haczedeceğiz" diyor.

Türk karikatürist New York Times'ta
Karikatür çizmeye Gırgır dergisinde başlayan, ardından Avni, Dıgıl ve Leman'da çalıştıktan sonra SABAH ailesine katılan Kutlukhan Perker, ABD'nin en ciddi gazetesi New York Times'ta çizmeye başladı. Perker'in ilk karikatürü, haftasonları yayınlanan Book Review adlı ekte yayınlandı. Karikatürist Perker, ilk olarak Servants Of The Map adlı kitap için bir illüstrasyon çizdi.

Şeyh Ömer emretti, gazeteci kaçırıldı
Wall Street Journal gazetesi muhabiri Daniel Pearl'ü 23 Ocak'ta kaçıranları yakalamak için operasyonları hızlandıran Pakistan polisi, dün 5 kişiyi gözaltına aldı. Polis, gözaltına alınan kişilerin, Pearl'ün başına silah dayalı fotoğraflarını e-maille medyaya gönderen kişiler olduğunu tahmin ediyor. Bu kişilerin, emri yasadışı Ceyş-i Muhammed adlı örgütün lideri Şeyh Ömer'den aldığı sanılıyor.

"Ben kiliseye giderim evli kadını taciz etmem"
Soul müziğin babası olarak kabul edilen James Brown (68) hakkındaki cinsel taciz suçlaması davası dün başladı. Los Angeles'taki mahkemede ifade veren Brown, "Ben kiliseye giden bir adamım. Evli bir kadına asla dokunmam. Bunun için vaktim yok" dedi. Eski model Lisa Agbalaya, "Beni evine çağırdı. Elle taciz etti. Leopar desenli bir iç çamaşırı giymemi istedi" diyerek şarkıcıya 2 milyon dolarlık dava açtı.

Sıradışı savunma: Chirac'a b... atıyorlar!
Cumhuriyetçiler Partisi'nin (RPR) eski yöneticisi Didier Schuller'in 7 yıl sonra Fransa'ya dönmesi ortalığı karıştırdı. Schuller, başbakanlığı sırasında rüşvet aldığı söylenilen Cumhurbaşkanı Jacques Chirac aleyhinde ifade vermek için Paris'e döndü. RPR yöneticisi Alain Juppe ise "Schuller'in ülkeye dönüşü, Sosyalistler'in Sayın Chirac'a b.. atarak yürüttükleri kirli kampanyanın bir parçası" dedi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır