kapat
29.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Bekle başkan

Beşiktaş Başkanı Sayın Serdar Bilgili, Daum ile 3 yıllık sözleşme yapacaklarını açıkladı. Sayın Bilgili bu açıklamasıyla önce şu gerçeği net bir biçimde ortaya koydu: "Ben Mart ayındaki seçimlerde adayım. Seçilirsem Daum'un sözleşmesini uzatacağım." Tersi olsa, böyle bir taahhütte nasıl bulunabilir?

Büyük sorumsuzluk olur
Gerçi açıklamasında "Daum'a önümüzdeki günlerde teklif götüreceğiz" ifadesi var. Ben, Bilgili'nin seçim öncesinde böyle bir girişimde bulunacağını hiç sanmıyorum. Mart sonrasını bekleyecektir ve beklemeli de. Daum ile şimdi sözleşme imzalarsa büyük saçmalık ve camiaya karşı büyük sorumsuzluk olur.

Başkan'ın aday olacağını dolaylı bir biçimde de olsa öğrendik. Peki, Bilgili'nin Daum ile birlikteliğini sürdüreceğini ilan etmesi bir seçim yatırımı mı? Olabilir. Ayrıca bunun garipsenecek bir yanı da yok. Adaylar seçimlerden önce programlarını detaylı bir şekilde kongre üyelerine sunmayı ilke edinmeli. Bilgili'nin yaptığı da bu.

Gelelim, "Daum ile 3 yıllık sözleşme doğru mu değil mi?" sorusuna... Daum'un son gelişinden hemen önce kokain olayı en şiddetli biçimde tartışılırken ben, "Kokain sorun. Ama Daum'un teknik direktörlüğü 10 üzerinden 10" demiştim. Geçen süre içerisinde Daum eski kimliğinden çok farklı bir görüntü sergiledi. Garip kaprisleri, inatları, suçlayıcı demeçleri, ikide bir, "Giderim ha... Gideceğim" tehditleri ve futbol takımında taşları uzunca süre yerli yerine oturtamaması Daum'un notunu düşürdü.

Yeniden tepki oluşur
Kokain davası Almanya'da sürüyor. Ancak bu olay soğudu. Şimdi mahkemenin gündeminde para cezası ve Daum'un teknik direktörlük lisansının iptali var. Sayın Bilgili, "Lisansı iptal edilse bile Daum'u başka bir unvan ile takımın başında tutarım" diyor. Unvanı ne olursa olsun, lisansı iptal edilirse, Daum kulübede oturamayacak. Bu durum kamuoyunda yeniden tepkilerin oluşmasına neden olacak ve takım bundan etkilenecek.

Sinan, Daum ve Koch son aylarda çok iyi bir üçlü oluşturdular. Daum tribüne çıkarsa, ister istemez aksaklıklar olacak. Sayın Bilgili kararlı. Ben endişeliyim. Risk yüzdesini oldukça yüksek buluyorum. Aslında bu konuyu şimdi tartışmak çok erken ve de yanlış. Seçim kongresinden sonra daha sağlıklı kararlar alınabilir. Beşiktaş'ın gündemi şu anda sadece ve sadece şampiyonluk olmalı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır