kapat
29.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Bir filmden iki soru

"Biz seninle seviştik David! Beden biriyle yattığında söz verir... Bunu bilmiyor musun?"

Genç adama böyle der kadın...

"Sözcüklerle ifade etsen de etmesen de, bedenin söz verir."

Böyle filmleri severim.

Hollywood işi romantik komedi gibi başlarlar, sonra kâbusa dönüşüverirler... Bir bakıma "Yok öyle uyumanın garantisi! Burası rüyalar ülkesi; pembesi de var, karası da!" der bu filmler. Açık yürekliliklerini severim.

Zengin ve yakışıklı bir adam sabah erken saatte uyanır; çok güzel bir kadınla sevişmiş olmanın sıcacık yatağından onu böyle kaldıran, hayatın oyuncu hazları ve gücün çağrısıdır.

Biraz spor, biraz dost sıvazlamaları, biraz kuzu maskeli kurt iş arkadaşları...

Ve akşam adamın evinde parti vardır. İşe bakın ki, en yakın arkadaşının yanında partiye gelen "yabancı" kadına tutuluverir kahramanımız.

Hatta geceyi kadının evinde geçirir. Yatmazlar. (Daha çok jestlerin ve sözlerin karşılıklı dansıdır bu; en "temizi" gibi görünür ama en beteri ve en derin iz bırakanıdır, laf aramızda!)

İşte kapısı mutluluklara açılan (içine bir tutam keder baharatı da elbette katılacak olan) romantik filmimiz karşımızdadır.

Ama o da ne!

Adam "New York'taki tek temiz kızla tanışmış ve onu sevmiş olmanın" keyfiyle sabah kızın evinden çıkmıştır ki...

Öteki kadın belirir. Adamı takip etmiştir. Üzgündür, kırgındır, öfkelidir...

"Biz seninle seviştik David" der; "Beden söz verir... Bunu bilmiyor musun?"

Bundan sonrası kâbustur, bambaşka bir filmdir; zihin bulandırıcı, kışkırtıcı ve sanırım olup biteni tam olarak anlamak için iki kez seyretmeyi gerektiren bir filmdir...

Tom Cruise, Penelope Cruz, Cameron Diaz'lı "Vanilla Sky"dan söz ediyorum.

İsteyen gider görür filmi. Ben çok küçük bir bölümünü aktardım burada. Serüvenin esrarını ve tadını kaçırmadım, merak etmeyin!

Bugün sadece iki noktayı düşünmeye açmak istiyorum.

Birincisi şu: Beden konuşur hiç kuşkusuz. En üstünkörü sevişmeler bile içinde savruk şiirler ve bazan da küfürler taşır. Doğru!..

Ama bedenin tek başına aşk vaadinde bulunduğunu iddia etmek haksızlık olmaz mı? Beden teslim olur, uyum gösterir, haz alır... Ama aşka karar verebilir mi?

"Seninle seviştik" derken "seninle birbirimizi sevdik" anlamını kastetmek modern insana özgü acıklı bir kafa karışıklığı değil mi? Tehdit, güceniklik, arzu ve intikam hisleriyle dolu bir kafa karışıklığı... Düşünmeye değer bence!

İkincisine gelince...

Nedir şu Penelope Cruz'un çekiciliğindeki gizem Allahaşkına!

Paçozlukla parlaklığın arasında bir yerde... Uçurumun kıyısında bir güzelliği olmasında mı?

OKURKEN

Ateşle yaklaşma
Özgür Özgülgün genç kuşak tiyatro oyuncularının önde gelenlerinden. Yazmayı da seviyor. (Siyah-beyaz renklerin de hastası!)

Geçenlerde "Sakıncası Yoksa Hepinizi Çoook Seviyorum" adlı bir kitabı çıktı Özgülgün'ün. Askerlik sırasında tuttuğu notları bir araya getirmiş. Biraz hüzün, çokça dalgacılık ve en sonunda da yalnızlıkla dolu "asker oldum piyade" dönemi anıları bir bakıma bunlar. Şöyle bir bakayım dedim, elimden bırakamadım kitabı.

Erkeklerin kendi kendileriyle ve hayatla ilk temelli hesaplaşmaları da askerlikte yaşanır ya, bir yerde şu notu düşmüş Özgür:

"Sisli puslu bir gecede yalnızlığa ilk kez bu kadar yaklaşmıştım. Arkasında fosforlu yazılarla, hem de kocaman 'Ateşle Yaklaşma! Tehlikeli' yazıyordu."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır