kapat
29.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Korkunç suçlama

DOSHAYAD Başkanı Erkuş, Sahipsiz Hayvanları Koruma Derneği'nin mafya olduğunu; binlerce hayvanı kobay olarak Avrupa'ya kaçırdığını iddia etti
Doğa ve Sokak Hayvanlarını Yaşatma Derneği (DOSHAYAD) Başkanı Süsen Erkuş, Adalet Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'na bir ihbar mektubu göndererek, Sahipsiz Hayvanları Koruma Derneği (SHKD) hakkında suçlamalarda bulundu.

Tansu Çiller'in oğlu Mert'in nişanlısı manken Begüm Özbek'in annesi olan Erkuş, uluslararası hayvan mafyasının, Dünya Sağlık Örgütü'nün 3. Dünya ülkelerine "kısırlaştır, aşılat, yaşat" projesi için yaptığı yardımlardan pay alabilmek için dernek kurduklarını ve bu derneğin Türkiye uzantısının, Sahipsiz Hayvanları Koruma Derneği olduğunu belirtti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
SHKD'nin paravan bir dernek olduğunu iddia eden Erkuş, Bakırköy Belediyesi'nin 52 milyara düzenlediği, 'hayvan kısırlaştırma' ihalesinin, SHKD tarafından zararına alındığını ve kısırlaştırılması için derneğe teslim edilen 825 sahipsiz köpekten 200 tanesinin 2-3 ay gibi kısa süre içinde ortadan kaybolduğunu ileri sürdü. Erkuş, bu köpeklerin zehirlenmiş ya da yurtdışına bilimsel deneylerde kobay olarak kullanılmak üzere kaçırılmış olabileceğini belirtti.

Dernek tarafından, hayvanseverlerden yardım adı altında usulsüz para toplandığını da belirten Erkuş, SHKD Başkanı Robert Smith ve Genel Koordinatör Yuli Weston'u olayların baş sorumlusu olarak gösterdi. Erkuş'un yaptığı ihbar mektubu üzerine, aralarında SHKD Başkanı Robert Smith'in de bulunduğu birçok dernek yöneticisinin ifadesi alındı. Soruşturmanın bitiminden sonra savcı söz konusu kişilerin yargılanabilmesi için dava açabilecek.

"İDDİALAR ASILSIZ"
SHKD Genel Koordinatörü Yuli Weston iddiaları, kendilerini çekemeyenlerin çıkardığını belirterek, "Sokakta sahipsiz bir şekilde yaşayan hayvanlara ev buluyoruz. Hayvanların kobay olarak kullanılmasına karşıyız" dedi. Weston, "Derneğimiz, sokakta yaşama zorluğu çeken hayvanları kısırlaştırıp zarar vermeden tekrar aldığı yere bırakır. Hayvanseverlerin isteğine göre de beğenilen hayvan ücret alınmadan sahiplendiriliyor" dedi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır