kapat
29.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Derviş: 2002'de çok iyi bir hava yakaladık

Türkiye'nin 2002'ye çok iyi girdiğini belirten Derviş, üç maddesi veto edilen Bankacılık Yasası'nın, IMF'nin 4 Şubat'taki toplantısına yetiştirilmesini istedi
Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, Türkiye'nin çok iyi bir hava yakaladığını ve bu havanın sürdürülmesi için Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in veto ettiği bankalara destek yasasının 3 maddesinin 4 Şubat'a kadar çıkarılmasını istedi.

Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ile Derviş, Bankacılık Yasası'nın veto edilen 3 maddesi ile ilgili yaşanan sorunu çözmek üzere dün bir araya geldi. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmeden sonra bir açıklama yapan Derviş, "Önümüzdeki günlerde bir olumsuzluk olmadan, dış kaynak da sağlayacak yasalara ve Anayasa'ya uygun bir çözüm bulunacağı konusunda kuşkum yok" dedi. 2002 yılına çok daha iyi girildiğini, programın yasal altyapısının oluşturulması açısından TBMM'nin olağanüstü gayretleri bulunduğunu belirten Derviş, şöyle devam etti:

GECİKMELER ZARAR VERİYOR
"TBMM son aylarda, özellikle Ocak ayındaki çalışma hızıyla programın başarısı için ve Türkiye'nin daha iyi bir ekonomik ortama girmesi için son derece önemli olmuştur. Bu gayretler önümüzdeki haftalarda sürecektir. Biliyorsunuz, Borçlanma Kanunu, Şubat ayında öngörülmüştü. Bu altyapının hazırlanması, 2002 yılının büyümesi için ekonomik programın sonuçlarının halkımıza ulaşması açısından devam etmeli. Bu çok önemli dış kaynak. Bu program için önemli. Bizi içeride biraz rahatlatacak, yatırımları hızlandıracak. İstihdamı artırmak için önemli."

IMF İcra Kurulu'nun 4 Şubat tarihinde toplanacağını hatırlatan Derviş, toplantıda gecikme olduğunu, aslında toplantının Ocak ayı sonunda yapılmasını beklediklerini anlatırken, şöyle dedi: "Ama artık 4 Şubat da çok büyük bir gecikme sayılmaz. 4 Şubat bunun gerçekleşmesi, Türkiye ekonomisi açısından, büyüme açısından önemli. Gecikmeler zarar veriyor. Önümüzdeki bir hafta için de çok iyimserim. TBMM geçmişteki gayretini tekrar gösterecektir."

Derviş, Türkiye'ye çok önemli yatırım talepleri bulunduğunu da belirterek şunları söyledi:

YATIRIM TALEBİ VAR
"Çok iyi bir hava yakalamış bulunuyoruz. Hafta sonra yapılacak Dünya Ekonomik Forumu toplantıları söz konusu. Türkiye'de yatırım yapmak isteyen dünyada çok güçlü şirketler var. Bütün bunların bir an önce hayata geçmesi lazım. Bu konularda çok fazla tereddütüm yok. Daha birkaç gün var. Bu programa güçlü bir şekilde gireceğimizi inanıyorum."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır