kapat
29.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

AB'den Kıbrıs için Kuzey İrlanda formülü
AB üyesi ülkelerin Dışişleri Bakanları toplantısında Kıbrıs konusunda Kuzey İrlanda çözümü gündeme geldi. Öneriye göre AB, Kıbrıs'a 2004-2006 arasında 25 milyar Euro bölgesel yardım ve 10 milyar Euro tarım yardımı yapacak. Bu tarihe kadar iki taraf arasında anlaşma sağlanması halinde yardımın büyük bölümü Kuzey Kıbrıs'a aktarılacak. "Koşullu yardım" formülü Kuzey İrlanda'da barış anlaşması imzalanmasına yardımcı olmuştu.

Motorola'nın hatası İsrail'i fena karıştırdı
Motorola'nın Belçika'da satılan cep telefonlarıyla birlikte verilen kullanma kılavuzlarında Kudüs'ün Filistin kenti olarak gösterilmesi ve İsrail'den tek kelime söz edilmemesi ortalığı karıştırdı. Küçük çaplı bir diplomatik krize yol açan kılavuzlar, İsrail hükümetinin uyarısıyla düzeltildi. Filistin Devleti sözü yerine Filistin Yönetimi ifadesi konuldu ve Kudüs İsrail kenti olarak gösterildi.

Ecevit'ten günübirlik Bulgaristan gezisi
Başbakan Bülent Ecevit, Bulgaristan ile Türkiye arasında ticari ilişkileri geliştirmek, siyasi ilişkileri ise "iyi" düzeyden, "mükemmel" düzeye çıkarmak amacıyla komşu ülkeye bir günlük ziyaret yapıyor. Ecevit'in Çarşamba günü başlayacak gezisi, Perşembe sona erecek. Bulgaristan Başbakanı eski Kral Simeon'un davetlisi olarak giden Ecevit, AB adayı ve komşu iki ülke olarak, her konuda işbirliğini güçlendirmeyi önerecek. Ecevit gezide Türk parti ve derneklerin temsilcileriyle de görüşecek.

Batı ülkelerinin hiçbiri söylendiği gibi laik değil
İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw, İslamiyet'i övdü, Avrupa'da laiklik olmadığını savundu: Batı düşünüldüğü gibi laik değil. İngiltere'de Büyük Kilise var. İçişleri Bakanlığı döneminde, bu kiliseyi rahip atamanın görevim olduğunu görünce şaşırmıştım. Almanya ve İsveç'te de din ve devlet işleri birbirine karıştırılıyor.

Enron yüzünden Beyaz Saray'a dava açılıyor
Enron skandalı, Bush yönetimine karşı dava açılmasına neden olacak kadar büyüdü. Kongre'ye bağlı Araştırma Kurulu, yönetim ile batan Enron arasındaki bağlantıların çözümlenmesi için kolları sıvadı. "Beyaz Saray savaşa hazır" diyen Başkan Yardımcısı Dick Cheney ise hiçbir belgeyi yargıya iletmeyeceğini açıkladı.

Castro uyuşturucu ticaretinden zengin oldu
Küba lideri Fidel Castro'nun eski danışmanı Ernesto Betancourt'dan şok iddia: Adı uyuşturucu ticaretine karışan Castro kendi adına açılmış hesaplarda kara para akladı... Betancourt, "Castro, Kolombiya uyuşturucu tacirleri arasında aracılık yapıyor. Bilgisi dahilinde İspanya'ya uyuşturucu sokuldu" dedi.

Kızını "töre"den öldüren baba, deli rolü oynuyor
İsveç'in Uppsala kentinde töre yüzünden kızı Fadime'yi öldüren Rahmi Şahindal hapis cezası almamak için deli numarası yapıyor. Müvekkilinin psikolojik rahatsızlığı olduğunu söyleyen avukatı Johan Akermark "Ruh sağlığı yüzünden Rahmi'nin diğer insanlarla eşit yargılamaya tutulması imkansız" dedi.

Ekvador'da uçak faciası
Ekvador'dan havalanan bir yolcu uçağı Kolombiya'nın İpiales kenti yakınlarında düştü. And dağlarında yoğun sis nedeniyle düştüğü sanılan uçakta, 7'si çocuk 85 yolcu ile 9 kişilik mürettebat bulunuyordu. Uçaktan kurtulan olmadığı belirtiliyor.

Yeğen Bush yılın dizisine transfer oldu
ABD Başkanı George W. Bush'un manken yeğeni Lauren, Amerika'nın en sevilen televizyon dizilerinden 'Friends'e tranfer oldu. Lauren Bush'un, Jennifer Aniston'un başrolü oynadığı ve NBC'nin en çok raiting alan yapımlarından biri olan dizide rol almak için ne kadar para alacağı açıklanmadı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır