kapat
29.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

N'olur oğlumu geri getirin

ABD'li askerlerin Afganistan'da tutukladığı 'Türk Taliban' Murat Kurnaz'ın annesi Ankara'dan yardım istedi: Oğlum kandırıldı. Ne olur onu geri getirin
Amerikan askerleri tarafından Afganistan'da yakalanan 'Türk Taliban' Murat Kurnaz'ın annesi Rabia Kurnaz, atv ana haber bülteninde, "Amerikan, Alman ve Türk yetkililerine sesleniyorum. Ne olur oğlumu bana geri getirin" diye yalvardı.

Canlı bağlantıda Murat Birsel'in sorularını yanıtlayan acılı anne, 'içe kapanık ve sessiz bir çocuktu' dediği oğlu Murat'ın Bremen'deki Kuba Camii'ne gitmeye başladıktan sonra değiştiğinin altını çizdi. Oğlu Murat'ın o günden sonra sakal bırakmaya başladığını belirten Rabia Kurnaz, şunları söyledi:

HAYVAN BİLE İNCİTMEZDİ
"Sakal bırakmasını önceleri çok önemsemedik. Her sakal bırakan Taliban değil. Oğluma nedenini sorduğumda 'Peygamberimizin sünneti' dedi. Kur'an'a ve din kitaplarına yoğun bir şekilde ilgi gösterince biraz endişelendim. Bana, Kur'an'ı tam anlamak istiyorum. O yüzden camilere gidip her şeyiyle öğreneceğim cevabını verdi."

Murat'ın kendisini ve kardeşlerini asla incitmediğini söyleyen Rabia Kurnaz, "Hayvanları dahi incitemeyen çocuk, nasıl olur da Taliban gibi insan öldürür?" diye soruyor.

Oğlu Murat'ın 3 Ekim'de Karaçi'ye gittiğini söyleyen acılı anne, "Kur'an dersleri için Pakistan'a gidecekti. Ancak uçağa binmeden birkaç saat önce, arkadaşları bizi arayarak, aşırı dincilerin kendisini Afganistan'a götüreceğini söylediler. Ben de polisi aradım ve oğlumu havaalanında durdurmalarını istedim. Ama polisler bana, Murat'ın 18 yaşını doldurduğunu ve istediği yere gitmekte serbest olduğunu söylediler" dedi. Rabia Kurnaz, "Çok aradım oğlumu. Herkes sustu nedense. ABD ve Almanya hükümetlerinden rica ediyorum. Yavrumu bana getirsinler."

Rabia Kurnaz, oğlu Murat'ın önceleri Kur'an ve dinle ilgili normal kitaplar okumaya başladığını, ancak birgün odasında 'Cihat' diye bir kitap bulduğunu söyledi ve şöyle devam etti: "Kitabı karıştırdım biraz. Bir yerinde beyin yıkanıyordu. 8 yaşındaki bir çocuğun bile eli silah ya da ok tutuyorsa savaşa katılması gerektiğini anlatıyordu. Dayanamadım ve öteki çocuklarım görür korkusuyla kitabı hemen kaldırdım."

Rabia Kurnaz, "Oğlum Türkiye vatandaşı ama burada doğdu ve büyüdü. Amerika'da ölen insanlara üzüldük tabii ki. Dinimizde böyle bir şey yok. Oğlum kullanıldı ve kandırıldı" diye konuştu.

BİLETİ İMAM ALDI
Bu arada Murat Kurnaz'a Pakistan'a gitmesi için uçak biletini Ali M. adlı Türk imamın aldığı ortaya çıktı. Bremen'deki Kuba Camii'nin imamı Ali M.'nin, bir süre önce Taliban'ın yanında savaşmaları için Türk cemaatine çağrıda bulunan kişi olduğu ortaya çıktı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır