kapat
19.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Hepsi birer dev

Grupta ilk 4 yolunda en büyük rakibi olan Olimpija'yı deviren Ülkerspor büyük avantaj sağlarken, Efes, Slask'ı devirip kritik Malaga maçını beklemeye başladı
Basketbolda Erkekler Avrupa Ligi'nde mücadele eden takımlarımız Ülkerspor ve Efes Pilsen, bu haftayı galibiyetle kapadılar. Bitime 3 maç kala 2 ekip de ilk 4 sıra için önemli avantaj elde ettiler.

Ülker, ilk dörde girebilmek için en büyük rakibi konumundaki Union Olimpija'yı deplasmanda nefes kesen bir mücadele sonucunda 80-78 yenerek hem puanları eşitledi hem de ilk karşılaşmayı da kazandığı için rakibinin üzerine fırladı. Turuncu-yeşilliler kalan 3 maçlarında da galip gelirse kesin olarak bir üst tura yükselecek.

Efes Pilsen ise İstanbul'da oynadığı karşılaşmada Polonya'nın Slask takımını devirerek milli maç arasından sonra oynanacak Malaga maçı öncesinde moral kazandı. Efes, İspanya'daki maçta, grupta 1 puan önünde olduğu Malaga'yı yenerse üst tura yükselmenin sevincini yaşayacak. Ancak kaybederse işi oldukça zora girecek.

En değerli Mirsad
Avrupa Ligi'ndeki istatistiklere bakıldığında CSKA Moskova forması giyen Mirsad Türkcan, En Değerli Oyuncu sıralamasında 226 puanla en üst sırada yer alıyor. Mirsad, ribaundlarda da maç başına 13.33 ortalamayla Avrupa'nın zirvesinde.

Ülkerli Lollis, 9.63 ribaund ortalamasıyla dördüncü durumda bulunurken Efes Pilsen'in Letonyalı pivotu Kaspars Kambala'nın 7.9 ortalaması ona 9'unculuğu getiriyor. 3 sayılık isabeti sıralamasında ise Ülkerspor kaptanı Harun Erdenay, 20/55 yani yüzde 40'la sekizinci sıraya yükseldi. Efes'in ABD'li oyuncusu Marcus Brown ise yüzde 36.66 ile 11. durumda.

Sayı kralı Alphonso Ford
Sayı krallığında Olympiakos'tan Alphonso Ford 26.09, asist krallığında Slask'tan Michael Hawkins 4.63, blok krallığında Kaunas'tan Grigorij Hizhnjak 3.36, top çalma krallığında Kinder Bologna'dan Emanuel Ginobili 2.63 ortalamayla ilk sırada bulunuyorlar.

Umut GÜNEŞ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır