kapat
19.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Cem'le Papandreu'yu rahat bırakalım

Ecevit'in Papandreu ile Cem arasında 'gizli görüşmeler' yapıldığını söylemesi Atina'da şok etkisi yarattı
Başbakan Ecevit'in dün Ulusal Basın Kulübü'nde gazetecilere yaptığı bir açıklama Atina'yı karıştırdı. Ecevit'in Yunan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu ile İsmail Cem arasında basına yansımayan görüşmeler yapıldığına ilişkin açıklaması, Yunan hükümetinin Bakanlar Kurulu toplantısında tartışma çıkmasına yol açtı. Yunan basını ise Ecevit'in 'gizli görüşmelerin' varlığını teyit ettiğini vurguladı.

Başbakan, Ulusal Basın Kulübü'nde gazetecilerin sorularını yanıtlarken bir gazetecinin, "Türkiye'nin Yunanistan'la Ege'nin yeni haritasını hazırladığı" yönündeki sorusuna şu yanıtı verdi:

DIŞİŞLERİ YALANLADI
"İşbirliği yapmamız gereken çok alan var. Şu anda somut fikirleri söylemek istemiyorum. Papandreu ve Cem bu konuda zaten çalışıyor. Konuyu şu ana kadar kamuoyuna yansıtmadılar. Bekleyelim ve çabalarını boşa çıkarmayalım."

İşte bu sözler Yunan basınının bir numaralı gündem maddesi oldu. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Panoyotis Beglitis bir açıklama yaparak, "Ortada gizli görüşme veya anlaşmalar yok" dedi. Yunan hükümetinin Bakanlar Kurulu toplantısında da tartışma çıktı. Papandreu ile Savunma Bakanı Papandoniu'nun arası açıldı. Papandoniu, Rum Kesimi'nin AB üyeliği yaklaştıkça Ankara'nın saldırganlığını artıracağını öne sürdü.

Bu arada To Vima gazetesinin bir haberi de Atina'yı karıştırmaya yetti. Habere göre, Türkiye, Yunan Savaş uçaklarının Limni Adası havaalanını kullandıkları için Yunanistan'a bir protesto notası verdi. Hükümet Sözcüsü Protopapas, bu haber üzerine bir açıklama yaparak, "Türkiye dikkati Kıbrıs sorununun çözümü, Helsinki kararlarını uygulamasının gereği gibi konulardan başka yöne çekme çabasında" dedi. Papandoniu ise, "Türkiye sistemli bir şekilde Yunanistan'ın egemenlik haklarını sorguluyor" yorumunu yaptı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   85
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   16
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır