kapat
19.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Din savaşını biz önledik

New York'taki Türkevi'nde konuşan Ecevit, "11 Eylül'den sonra etkili bir şekilde devreye girmeseydik dinler arası savaş çıkacaktı" dedi
Başbakan Bülent Ecevit, ABD'de 11 Eylül'deki terörist saldırıdan sonra Türkiye'nin etkili biçimde devreye girmesi ile dinler arası çatışmanın önlendiğini söyledi. New York'ta Türkevi'nde ABD'deki Türk toplumunun temsilcileri ile biraraya gelen Ecevit, önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Ecevit şunları söyledi:

"Eğer 11 Eylül'ün ardından Türkiye Cumhuriyeti etkili bir şekilde devreye girmese dünyada bir din savaşı, dinler arası çatışma ortaya çıkmış olacaktı. Fakat nüfusunun büyük çoğunluğu Müslüman olan Türkiye tüm dünyaya İslamiyet'in demokrasi ile bağdaşabileceğini ortaya koydu. Böylece Türkiye'nin dünyada özel bir konumu oldu. Bunun bilincine ilk varan devlet adamlarından biri de sayın Bush oldu."

11 EYLÜL'ÜN TEK FAYDASI
11 Eylül'ün tarihte eşi görülmedik bir vahşet olduğunu vurgulayan Ecevit sözlerine şöyle devam etti: "Ancak bunun bütün insanlığa bir faydası oldu. 11 Eylül saldırısından sonra bütün dünyada terörizme karşı bir bayrak açıldı. Tabii bu bayrağı açmış gibi görünenler de var. Hiçbir devletin tek başına, gücü terörü yenmeye yetmez. Bütün ülkelerin, insanlığın el ele vermesi lazım. Biz bu konuda son 15-20 yıldan beri bir terörist örgüte karşı değil, birkaç örgüte karşı mücadele ettik ve büyük ölçüde başarıya ulaştık. Bunu yaparken de demokrasiden ayrılmadık. Tam aksine demokrasi ve insan haklarını daha ileri ölçüye ulaştırdık."

Başbakan Ecevit, ayrıca ABD gezisini "Ekonomik işbirliği için yeşil ışık yandı" sözleri ile değerlendirdi. Ecevit, ticaret ve ekonomi konusunda hemen sonuç alınamayacağını ancak, çok önemli mesafe katedildiğini belirtti. Başbakan, "Ticari ve ekonomik gelişmeler için ABD'den çok önemli bir yeşil ışık almış durumdayız" dedi. Ecevit, 26-27 Şubat tarihlerinde Ankara'da Ekonomik İşbirliği Komisyonu'nun ilk toplantısını yapacağını belirterek, ABD'nin bu konuyu çok ciddiye aldığını söyledi.

Başbakan ve beraberindeki heyet bu toplantıdan sonra Türkiye'ye hareket etti.

Başbakan, İkiz Kuleler'in enkazında duygulandı
Başbakan Ecevit, ABD gezisinin son gününde ziyaret ettiği İkiz Kuleler'in enkazında çok duygulandı. "Graund Zero" (Yerle bir) diye anılan enkazda oluşturulan platformda eşi Rahşan Hanım'la yetkililerden bilgi alan Başbakan, ölenlerin anısına bir çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulundu.

Brooklyn'e Eyüp Sultan Camii yapılacak
Ecevit'in ABD gezisi sırasında New York'un ünlü Brookly semtinde 4 katlı bir cami yapılması kararlaştırıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortak yapılacak caminin temeli Kurban Bayramı'ndan sonra atılacak. Camiyi ABD'deki Türk-Amerikan Diyanet Vakfı finanse edecek. Maketi şimdiden hazırlanan caminin adı Eyüp Sultan olacak. Bu arada proje çalışmaları tamamlanan caminin 1 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Cami maketi New York'taki Din Ateşi Mustafa Yenen tarafından Diyanet İşleri'ne sunuldu.

Mehmet ÇETİNGÜLEÇ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   85
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   16
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır