kapat
19.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İsrail'de doğumgünü kutlaması kana bulandı

İsrail'de Filistin lideri Yaser Arafat'ın 16 Aralık'ta ilan ettiği ateşkesten bu yana yaşanan en kanlı saldırı gerçekleşti.
Abdüsselam Hasuna adlı Filistinli militan önceki gece Tel Aviv yakınlarındaki bir düğün salonunda doğumgünü kutlaması için toplanan insanlara ateş açtı. Otomatik tüfekle gerçekleşen saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi de yaralandı. Saldırı sonrası Filistinli militan, terör konusunda tecrübe kazanan İsrailliler tarafından sandalyelerle dövülerek etkisiz hale getirildi.

Üzerinde bomba olması ihtimaline karşı sürüklenerek dışarı çıkarılan saldırgan polis tarafından öldürüldü. Bir grup insan da patlama ihtimaline karşı binanın tahliye edilmesini kolaylaştırmak amacıyla yaralıları masa örtülerine sardı. Sorumluluğunu El Fetih örgütüne bağlı El Aksa Tugayları'nın üslendiği saldırıya İsrail'in misillemesi dün sabah 05.30'da gerçekleşti.

F-16'LARLA MİSİLLEME
F-16 savaş uçakları Batı Şeria'daki Tulkarim kentinde bulunan valilik binasını, karakolu ve hapishaneyi yerlebir etti. Saldırıda 1 Filistinli polisin öldüğü, 20 kişinin yaralandığı bildirildi. Hapishanede bulunan Arap militanlar ise Filistin polisi tarafından tahliye edildi. Dün Ramallah'ta da Filistinli göstericilerle İsrail ordu birlikleri arasında çatışmalar meydana geldi. Arafat'ın karargahını kuşatan tanklara taş atan Filistinli göstericilerden Hani Odeh, vurularak öldürüldü.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır