kapat
13.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Mesut Yılmaz'ın Coca Cola'cı oğlu

Mesut Yılmaz'ın ABD'de işletme eğitimi alan büyük oğlu Yavuz Yılmaz babasının 'aman devletle çalışma' nasihatına uyup, Coca Cola'nın İstanbul Anadolu yakası bayii oldu
Başbakan Yardımcısı ve ANAP Lideri Mesut Yılmaz'ın 22 yaşındaki büyük oğlu Yavuz Yılmaz, ABD'deki işletme eğitimini tamamlayarak İstanbul'a yerleşti ve "baba nasihatını" tutarak devlette iş aramak yerine özel sektörü tercih etti. Genç Yılmaz, İstanbul'da Coca Cola firmasının Anadolu yakası bayiliğini alarak çalışma ofisini kurduğu Kadıköy'de iş hayatına atıldı. Yavuz'un iş tercihinde, babasının önerisinin etkili olduğu öğrenildi. 1983 yılında ANAP'ın 37 kurucu üyesinden birisi olarak siyasete atılmadan önce uzun yıllar özel sektörde çalışan Yılmaz, oğlu Yavuz'a ABD dönüşü, şu altın öğütte bulunmuş: "İyi bir eğitim aldın. Bu birikimini özel sektörde değerlendirmeni isterim. Devlette çalışmayı aklından bile geçirme. Özel sektör hem senin geleceğin için önemli hem ailemizi yıpratacak dedikoduculara malzeme olmazsın."

FANATİK FENERBAHÇELİ
ABD'de George Town Üniversitesi'nde işletme eğitimi gören ve bu yıl okulundan mezun olup Türkiye'ye dönen Yavuz, babasının sözünü dinledi. Bir süre Ankara'da petrol ve LPG üzerine kendi işini kurmaya çalıştı. Ancak daha sonra İstanbul'a taşındı ve babasının Beykoz Konakları'ndaki villasına yerleşti. Coca Cola'nın bayiliğini alıp, işe başladı.

Yavuz Yılmaz neredeyse her konuda babasıyla çok iyi anlaşıyor. Ama bir konu var ki orada işler epey karışıyor. Mesut Yılmaz koyu bir Galatasaraylı ama büyük oğlu Yavuz amcası Turgut Yılmaz gibi fanatik bir Fenerbahçeli.

Şamil TAYYAR



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır