kapat
13.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
İdman tadında

Daum tek hazırlık maçını yeterli gördü. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var. Daum, fizik kondisyona büyük önem veriyor. Bunu da fazla maç yaparak değil, antrenmanlarla geliştirmek istiyor. Ayrıca Asper ve Tamer dışında deneyeceği, göreceği futbolcu da yoktu. Sistemde de değişiklik düşünmüyor. O zaman Alman hocanın uygulaması doğru.

Asper maşallah boylu poslu. Ancak kendisi hakkında herhangi bir görüşe sahip olamadım. Oynadığı 68 dakikada eline 3-5 basit top geldi. Et mi, balık mı yakında anlarız. Beşiktaş'ın defans ve orta alan oyuncuları tam 68 dakika rakip takıma geçit vermediler. 7 maç üstüste galip gelen kadro bu bölümde İlhan Mansız ve Ahmet Dursun dışında sahadaydı. Savunma kurgusu mükemmeldi. Ancak hücum aksiyonları yetersizdi. Tümer dışında son vuruşu yapacak hiçbir futbolcu yoktu. Ronaldo-Ahmet Yıldırım, harika bir ikili. Hem defansif, hem de ofansif yönde çok başarılılar. En önemlisi de, boş top atmıyorlar.

Tamer'in yeri sağ kanat
İki golcü, İlhan ile Ahmet Dursun yoktu ve Mehmet Aksu yine yedek kulübesindeydi. Demek ki Daum bu oyuncuyu hiç düşünmüyor. O zaman verin kiraya olsun bitsin. Tamer'in sakatlığının geçmiş olması sevindirici. Performansını tartışmaya kalkışırsak komik duruma düşeriz. Çocuk aylar sonra ilk kez sahadaydı. Zamanla toparlayacaktır. İlk yarıda orta alanın sağ kanadında oynadı, ikinci yarıda 20 dakika ileri uçta görev yaptı. Gerçek yeri sağ kanat, macera aramaya gerek yok. Sinan Engin, Tamer'e kefil. Ben Sinan'a inanıyorum.

Sağ kanatta Ali Eren ve Khlestov birarada oynamaz, ikisinin de hücuma katkıları zayıf. Daum ikisinden birini tercih etmeli, önlerinde de Tamer'i oynatmalı. Sol kanat da aynı dertten muzdarip. İbrahim-Bayram rakip ataklarda canavar gibiler, atağa kalktıklarında etkinlikleri azalıyor.

Fevzi oyuna girdi, 10 dakika sonra golü yedi. Aman Fevzi'yi hemen idam etmeyelim. Bu golde yapacağı fazlaca birşey yoktu. 68. dakikadan sonra Beşiktaş'ı eleştirmek saçmalık olur. Daum 7 oyuncu değişikliği yaptı ve oyun çorbaya döndü.

Skor ve futbol kalitesi bu tür maçlarda önemli değildir. Beşiktaş bir antrenman maçı yaptı, ancak sezonun ilk yarısında görülen eksiklik bir kez daha sırıttı; "Bu takımın iki kaliteli oyuncuya kesinkes ihtiyacı var." Lütfen yönetim artık uyan.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır